Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

16 Ekim 2014 Perşembe

Rıfat Ababay'ın Yahudi Akrabaları


                                                                                                                                                         
Rıfat Ababay'ın babası:





Rıfat Ababay'ın eniştesi  Sami Kariyo'nun ailesi:

 Türk kadınını naylon çorapla tanıştıran isimlerden biri olan Penti Çorap'ın kurucularından Moiz Kariyo önceki gün 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. 10 makineyle üretime başlayıp bugün ünü dünyaya yayılmış, şirketini krizlere rağmen hep ileri götürebilmeyi başaran Moiz'in ticari zekasını 'büyük bir stratejistti' diyerek açıklayan yeğeni ve Penti Çorap Yönetim kurulu Başkanı Sami Kariyo "Önemli bir nesli kaybettik" dedi. 

NAYLON ÇORAPLA TAN IŞTIRDI 

Türk çorap sanayiine büyük katkısı olan Moiz Kariyo 1950'li yıllarda çorap alım satımıyla uğraşıyordu. Doktor olan kardeşi Yasef Kariyo'yu da ticaretle uğraşmaya ikna eden Kariyo'nun hedefleri 1952'de değişti. Pahalı ipek çoraba alternatif daha ince ve daha ucuz olan naylon çorap Türkiye piyasasına girince bir anda kadınların yeni çılgınlığı haline gelmişti. Moiz, kadınların bu ilgisini görünce çorap üretimi yapmaya karar verdi ve 1952'de İstanbul'da 10 koton makinesi ve üç naylon çorap makinesiyle üretime başladı. Markanın adını ise naylon çorabı en çok kullanan kesime ithafen 'Öğretmen' çorap koyan Moiz sayesinde naylon çorabın bir diğer adı da 'öğretmen çorabı'na dönüşüverdi. Şirketi 1990'lara kadar kardeşi ve yeğeni ile birlikte yöneten Moiz Kariyo daha sonra emekli olarak yerini yeğeni Sami Kariyo'ya devretti. "Ben de babam gibi tıp eğitimi aldım ama amcam beni şirkette çalışmam için saatlerce konuşup ikna etmişti. Ondan çok şey öğrendim" diyen Sami Kariyo "Bugün okullarda strateji öğreniyoruz ama o, yıllar önce uzun dönem plan yapıp onu hayata geçirmeyi bilen biriydi. Müthiş bir stratejistti" dedi.  

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder