Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

14 Mayıs 2016 Cumartesi

Muslihiddin Adil Taylan - Son Halife II Abdülmecid - Fethi Ahmet Paşa


Prof. Dr. Abraham Galante'nin '' Sabetay Sevi ve Sabetaycıların gelenekleri '' isimli kitabında Sabetaycı olduğunu belirttiği isimlerden,Cengiz Şişman'ın Karakaş olduğunu yazdığı Prof. Muslihiddin Adil Taylan'ın kardeşi:

                                                                         


Süha Fazlı Taylan'ın eşi :



Suha - Raciye Taylan çiftinin kızları:





Not: Tüli Kamhi'nin kuzeni  ve Mısır Kralı Faruk'un üç çocuğunun annesi Feride hanım'ın halası olan Raciye Taylan'ın Muslihiddin Adil Taylan'ın kardeşi Suha bey ile evliliğinden dünyaya gelen Evin hanım'ın kızı Naz Güvendiren , Son Osmanlı halifesi II. Abdülmecid'in kızı Darüşşehvar Sultan ile Haydarabad (Hindistan) Nizamının evliliğinden dünyaya gelen Mükerrem Bereket Jah'ın oğlu Azmet Jah ile evlenmiş.



Azmet Jah'ın annesi  Esra Birgen, Fethi Ahmet Paşa'nın kızı Güzide hanım'ın İngiliz Sait Paşa ile evliliğinden dünyaya gelen Saliha Yegane hanım'ın torunudur.Şeyhülvüzera Namık Paşa'nın torunlarından Şeref Birgen'in kızı olan Esra hanım'ın anneannesi Saliha Yegane hanım şair Hüseyin Siyret  ve Tevfik Menemencioğlu ile evlenmiş.Esra Birgen'in dayısı  Şehsuvar Menemencioğlu, Demir Bükey'in teyzesinin damadıdır.



Azmet Jah'ın dayısı  Mehmet Birgen'in ilk eşi Figen Çiftçi, Raif  Dinçkök'ün dünürü Emin Çiftçi'nin kızıdır.Figen hanım'ın daha sonra evlendiği Emir Yargıcı , Neslihan Yargıcı'nın kuzenidir.Emin Çiftçi'nin diğer dünürü Hikmet Ercan'ın kızkardeşinin oğlu Nejat Cinisli , Tüli Kamhi'nin üvey oğlu Jefi Kamhi'nin bacanağıdır.



Azize Taylan kamuoyunda Rahmi Koç'un yakın arkadaşı olarak tanınıyordu.Taylan'ın kuzeni Tüli Kamhi ilk evliliğini , daha sonra evleneceği Jak Kamhi'nin arkadaşı , Latife hanım'ın yeğeni  ve Süreyya Pa'nın torunu olan Kemal Uşaklıgil Aksel ile yapmış.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder