Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

17 Temmuz 2018 Salı

Oktay Rıfat - Sahir Erman - Aylin Kotil - Gencay Gürün - Refi Cevat Ulunay - Naili Moran - Menemencioğlu ailesi - Özdemir Asaf - Ahmet Ferit Tek


 İlk köyişleri  bakanı Lebid Yurtoğlu'nun teyzesi Maide hanım'ın kayınbiraderinin kızı Nesrin hanım, ünlü Şair Oktay Rıfat'ın gelinidir. Nesrin hanım'ın kardeşi İlker Tezel'in dünürü Itret hanım'ın  ve  Kapancı Cemaatinden Prof. Sahir Erman'ın gelini olan kardeşi Alev hanım'ın anneleri

                                                                           

Mefharet Somay'ın yeğeni Şebnem İpçi'nin kayınvalidesi:


Naime İpçi'nin oğlu Oğuz İpçi'nin bacanağı:


Necdet Yaşar'ın dünürü Atilla Kotil'in babası :


Naime İpçi'nin kızı Ülkü Kutay'ın kayınvalidesi:


Ayşe Safiye Kutay'ın yeğeni:


Selim Çapa'nın damadı Ayhan Sungar'ın teyzezadesi:


Ayhan Sungar'ın büyükannesi:

Selim Çapa'nın baldızının oğlu Orhan Eligüzeloğlu'nun eşi:


Ceyda Eligüzeloğlu'nun akrabası:


Mualla Ulunay'ın ilk eşi Vahit Moran'ın ikinci eşi Nemide Moran'ın kardeşi:



Not: Dahiliye Nazırı Memduh Paşa'nın kızı Mualla Ulunay ilk evliliğini  lugat yazarı Vahid Moran ile yapmış.Bu evlilikten dünyaya gelen Nermin hanım, Namık Kemal ve Rıfat Menemencioğlu'nun torunlarından  Turgut Menemencioğlu ile evlenmiş:



Vahid Moran'ın ikinci evliliğini yaptığı Nemide Moran, Bülbülderesi Mezarlığında gömülüdür.Nemide Moran'ın kızı Fotoğrafçı Yıldız Moran ünlü şair Özdemir Asaf'ın eşi.Nemide Moran'ın diğer kızı İnci hanım'ın eşi Yunanistan Musevilerinden:



Nemide Moran'ın kardeşi Müfide Ferit Tek'in damadı  Seyfullah Esin,  Türkiye'in ilk İsrail büyükelçisidir
Seyfullah Esin'in kardeşi Ali Kenan bey , Sultan II. Abdülhamid'in ilk torunu  Nemika Sultan ile evlenmiş.Seyfullah Esin'in kızkardeşinin görümcesi Edibe hanım, Son Sadrazam Ahmet Tevfik Paşa'nın oğlu Ali Nuri Okday'ın eşidir:



Nemide Moran ve Müfide Ferit Tek'in kardeşleri Selma hanım, Yusuf Akçura'nın eşidir.Nemide, Müfide ve Selma hanımların kardeşleri Mazhar bey'in eşinin amcası Mazhar Nedim Göknil'in kayınbiraderi Fehmi bey, Atletizm Federasyonu Eski Başkanı Naili Moran'ın dünürüdür:



Naili Moran'ın babası , Dahiliye Nazırı Memduh Paşa'nın oğlu Mazlum Moran, Mualla Ulunay'ın kardeşidir.Naili Moran'ın annesi Fatma Zehra hanım, Son Sadrazam Ahmet Tevfik Paşa'nın kızıdır. 

Naili Moran'ın kardeşi Nazlı Tlabar'ın gelini Hediye hanım, Şarık Tara'nın amcasının torunudur:



Naili Moran'ın halası , Mualla Ulunay'ın kardeşi Melek hanım'ın eşinin başka bir eşinden dünyaya gelen kızı Masume hanım, Vefaizade Feridun Paşa'nın eşidir.Masume hanım'ın oğlu Çetin Tekyeli, Nedime Sungar'ın torunu, Gencay Gürün'ün teyzezadesi  olan Önay Tekyeli'nin eşidir:



Gencay Gürün'ün kardeşi Tulgar Can'ın eşi Erel hanım'ın son eşi  büyükelçi Tansuğ Bleda 


Mualla Ulunay'ın kızkardeşinin torunu Gelengül Tayfuroğlu, 1952 Türkiye güzelidir.Gelengül hanım Erman Filmin kurucusu Hürrem Erman ile evlenmiş:




Mualla Ulunay'ın kızkardeşi Handan hanım, Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa'nın gelini ve amiral Rüştü Bozcalı'nın eşidir.


Mualla Ulunay'ın eşi , Mevlana'nın torunlarından  Ref'i Cevad Ulunay, Milli Mücadele karşıtı olduğu gerekçesiyle sürgüne  gönderilen 150  kişiden biridir.Af sayesinde ülkeye dönen Ulunay uzun yıllar Milliyet gazetesinde yazarlık yapmıştır:

Kitapta, İngiliz hayranı Refi Cevat Ulunay’ın, Mustafa Kemal Atatürk’le yaptığı bir konuşma var ki, mutlaka okunmalı 
Ulunay, Mustafa Kemal Paşa’yı, bir gazeteci olarak, Şişli’de kaldığı evde ziyaret eder. Çanakkale Savaşları’na ilişkin sorularını bitirdikten sonra ayrılmak üzere ayağa kalktığı zaman Mustafa Kemal, "Bu vatan, içine düştüğü bu felaketten nasıl kurtarılır, diye bir sual sormanızı isterdim" der. Ulunay şöyle cevap verir: 
"Ben bu vatanın kurtarılmasını mümkün görmediğim için böyle bir sual düşünmedim. Neyle, hangi askerle, hangi silahla, hangi parayla? Maalesef paşam, vatan kupkuru bir çölden farksız oldu. Affınıza sığınarak arz edeyim ki, artık bu kupkuru çölde hiçbir hayat belirtisi yok!"
Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra Refi Cevat Ulunay, 150’lik listenin içinde yurt dışına sürgüne yollanır. Uzun yıllar sonra genel af çıkınca yurda döner, 1968 yılında 78 yaşında ölünceye kadar 15 yıl Milliyet Gazetesi’nde köşe yazıları yazar. Yıllar sonra Ulunay’a "Yanılgınızın pişmanlığını duymadınız mı?" diye sorarlar. Şöyle cevap verir: 
"Hayır. Ben haklıydım yerden göğe... O şartlar içinde kurtuluş mücadelesine atılıp Türkiye’yi üç büyük devletin pençesinden kurtarmaktan söz edenlere karşı herkes benim gibi düşünürdü. Böyle düşünen tek adam oydu, tek adam!"



Yusuf Ziya Kotil'in kardeşi Aytekin bey'in dünürü Füsun hanım, Halil Bezmen'in ilk eşi Figen Mirel'in annesinin dayısı Nuri Kadri bey'in kızıdır:



Mefharet Somay'ın kızı  Itret Berkant'ın dünürü İlker Tezel'in amcasının eşi Maide hanım, Gelenbevizadelerin akrabasıdır:



4 yorum :

  1. Aylin KOTİL ile Selim KOTİL'in akrabalık bağı hakkında bilginiz mevcut mu? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Hurrem Erman ile ilgili bilgi ariyorum ama maalesef yok. Bu blog'da bircok kisi hakkinda bilgiler var, acaba Hurrem Erman hakkinda da bir bilginiz var mi?

    YanıtlaSil
  3. Milliyet arşiv'de kendisi hakkında bilgi var.Üye olup bu makaleleri okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil