Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

6 Eylül 2018 Perşembe

Neyzi ailesi - Karakaş Cemaati - Müşerref Hekimoğlu - Fuat Keyman - Munis Faik Ozansoy - Oktay Rıfat


Mehmet Ali Ayni'nin torunu Ali Halim Neyzi'nin eşi, yazar Leyla Neyzi'nin annesi  olan Dr. Olcay Neyzi'nin babası, Dr. Oktar Babuna'nın annesi Simin hanım'ın amcası:
                                                                    

Şükrü Ataman'ın bacanağı Aşkı Naili Eren'in kızı


Sevda Beşer'in kayınvalidesi:


Makbule Beşer'in kızkardeşi Seniye hanım'ın oğlu Kuvvet Başarır'ın kayınpederi


                                           Makbule Beşer'in kızkardeşi Nimet Aykılıç'ın torunu:


Sevil Ergüven'in kayınvalidesi:


Nüzhet Ergüven'in akrabası:


Ahmet Refik Gorbon'un dünürü Ekrem Kadıoğlu'nun kardeşi:


Cevdet Kadıoğlu'nun yeğeni Kamuran Erkmenoğlu'nun dünürü:


Nüzhet Ergüven'in çocukları Nedim, Selim Ergüven ve Fahriye Ersoy'un amcaları



Hikmet Keyman'ın kardeşi Nafiya Omay'ın kayınbiraderinin kızı:

Merhum Muhittin Omay ve Merhume Servet Omay’ın kızları, Merhum Osman Omay ve Güzin Embil’in kız kardeşleri, Emel Omay’ın görümcesi, Nijat Embil’in baldızı, Merhum Rıfat Uçman ve Zuhal Savaş’ın kuzinleri, Koral, Işık, Edis, Ayla Embil’in teyzeleri, Lebruz ve Selim Özadam’ın halaları, Onur, İpek, Devin, Lia, Canan ve Suzan’ın büyük teyze ve halaları, Merhum Seyda Yaltırım, Merhume Hüsnüaşk Tanoğlu, Zeynep Menemencioğlu, Nuşin Ayiter, Merhume Fatma Kuru, Yücel Teoman, Bülbül Yarıç, Merhume Leyla Özer, Samih Kemal Tanoğlu, Ayşe, Hikmet Yaltırım ve ailelerinin yengeleri, Tezel ailesinin dünürü, Nesrin Rifat’ın kayınvalidesi, Samih Rifat’ın annesi, Elif Rifat’ın nenesi, Merhum Oktay Rifat’ın eşi Sabiha Rifat 16 Eylül günü vefat etmiştir. Cenazesi, 18 Eylül Pazartesi (bugün), Erenköy Galip Paşa Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. AİLESİ 

                                                                               

Not: Sabiha Rıfat'ın eşi Şair Oktay Rıfat  (Horozcu) Nazım Hikmet'in teyzesinin oğludur.Oktay Rıfat'ın ilk eşi Türkan hanım, Muammer Aksoy'un amcasının kızıdır

Hikmet Keyman'ın oğlu, Fuat Keyman'ın amcası Selahattin Keyman'ın eşi olan  Hale hanım, Karakaş Cemaatindendir.

Nüzhet Ergüven'in kardeşi Mesadet Işıtman'ın torunu , intihar ederek yamına son veren çevirmen Hüsnü Hür Yümer, oyuncu Serra Yılmaz'ın eski eşidir:

                                                          Fuat Keyman - Serra Yılmaz


Nüzhet Ergüven'in oğlu Nedim Ergüven'in kayınvalidesi Yafer hanım, Halil Hamit Pa'nın torunlarındandır.Yafer Akşit'in kardeşinin eşi Dürdane hanım, Münir Özkul'ın kızı Güner Özkul'un annesi olan oyuncu Suna Selen'in halasıdır.Dürdane hanım'ın dünürü  Fikret Birant, Mehmet Ali Birand'ın amcasıdır.
Nüzhet Ergüven'in akrabası Ahmet Refik Gorbon'un torunu Gülümhan Atasagun, Şenkal Atasagun'un yeğeni Emin bey'in eşidir. Atasagun çiftinin dünürü Ahmet Özal, Turgut Özal'ın oğludur.


Ahmet Refik Gorbon'un oğulları Dr. Bedii ve Mimar Rebii Gorbon'un kayınbiraderleri Orhan Meker, Mesut Yılmaz'ın amcazadesi Erol Aal'ın kayınpederidir.Orhan Meker'in annesi Şevket hanım, Mehmet Eymür'ün babası Mazhar bey'in amcazadesidir:

                                        Mesut Yılmaz - Müştak Hilmi İşeri - Kapancı Cemaati


  Ahmet Refik Gorbon'un kızı Mefkure Kadıoğlu'nun kayınpederi Ekrem bey , Cahit Sıtkı Tarancı'nın kızkardeşinin eşi Kamuran Erkmenoğlu'nun dayısıdır ( Tarancı, Ziya Gökalp ve Süleyman  Nazif  teyze çocuklarıdır. Pirinççioğlu ailesi de dayılarıdır ) Eski CHP Senatörlerinden Kamuran Erkmenoğlu, Doğu Anadolu'da bir Kürt devleti kurmak için faaliyet gösterdiği gerekçesiyle idam edilen Dr. Fuad'ın yeğenidir:
                                                                                 


                                                                            leblebitozu

Kamuran Erkmenoğlu'nun dünürü, Munis Faik Ozansoy'un kardeşi olan Hayreddin Ozansoy'un eşi Hale hanım, Fazıl Say'ın halasının görümcesidir.Hale Ozansoy'un dayısının kızı Beria Kavala, Osman Kavala'nın amcasının eşidir :

                                             Fazıl Say - Munis Faik Ozansoy - İsmail Erez
                                                                                    
                                           Fazıl Say - Munis Faik Ozansoy - Osman Kavala        
      
                                                                        
   Mefkure Kadıoğlu'nun  dünürü Ferruh bey'in büyükleri Adnan ve Halis Kaynar, Şükrü Ataman'ın eşi Nemide hanım'ın dayısının oğullarıdır.

Adnan Kaynar , Birinci Dünya Savaşına katılma fetvası veren Şeyhülislam Ürgüplü  Hayri Efendi'nin oğlu olan  eski Başbakanlardan Suat Hayri Ürgüplü'nün bacanağıdır.

Halis Kaynar'ın bacanağı Nevzat Korur , Zekeriya Sertel'in teyzezadesidir.


Adnan ve Halis Kaynar'ın kuzeni, Ticaret ve Ekonomi eski bakanı Prof. Dr. Muhlis EteAyşe Kulin'in annesinin halasının damadıdır.


Şükrü Ataman'ın bacanağı Aşkı Naili Eren, Bedeviyye Şeyhi Naili Efendi'inin oğludur:
Koca Mustafa Paşa'da, Ali Fakih Mahallesi'nde 1256/1840 tarihli "Ağaçkakan Tekkesi" ni elHâc Ahmed Niyazi Efendi (ö. 1294/1877) bina etmiş, yerine halifesi oğlu Mustafa Aşkî (ö. 1290/1873), torunu Şeyh Mehmed Arif Efendi (ö. 1301/1883) ve Arif Efendi'nin oğlu Mustafa Nailî Efendi (ö. 1326/1908) geçmiştir. Sefinedeki listede âyin günü Çarşamba olan Tekke'nin son şeyhinin Şeyh Niyazi Efendi olduğu görülmektedir. Jön Türklerle ilişkisi olduğu rivayet edilen Şeyh Nailî 1303/1885'te postnişîn olmuştur. Paris’le haberleşen şeyhin mektupları hükümetçe ele geçirilince üç kardeşi ve aile efradıyla Trablusgarp'a sürülmüştür. 1314/1896 tarihinde Mısır'a kaçan şeyh, daha sonra Trablusgarp Seraskeri Recep Paşa ile İstanbul'a gelmiş, 1326/1908 tarihinde vefat etmiştir. 
                                                               Bedeviyye tekkeleri


Aşkı Naili Eren'in dünürü Makbule Beşer'in kızkardeşinin gelini Müşerref Hekimoğlu:
                                                                                                                                                             
 Müşerref Hekimoğlu, 1921 yılında İstanbul’da doğdu. 1948 yılında gazeteciliğe Hayat Dergisi’nde İstanbul’da başlayan Hekimoğlu, Yeni Sabah, Akşam, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarı olarak çalıştı. Hekimoğlu, 27 Mayıs 1960 Devrimi'yle birlikte gazeteciliğini Ankara’da sürdürdü.Hekimoğlu, Eşi Kuvvet Başarır’la birlikte Öncü Gazetesi’ni çıkardı. 1972 yılında kurulan ANKA Haber Ajansı’nın kurucuları arasında yer aldı. Altan Öymen’in milletvekili olmasının ardından 1977 yılında Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini devralan Hekimoğlu, 2004 yılında ANKA’nın Onursal Başkanı oldu.Hekimoğlu’nun "27 Mayıs’ın Romanı", "Başkent Günleri", "Suna Kan: Öz Şarkısını Duyuran Keman"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kitabı ve Almanca’dan Türkçe’ye çevirileri de bulunuyordu. Sürekli basın kartı sahibi olan Hekimoğlu, halen Cumhuriyet Gazetesi’nde "Ankara ANKA" adlı köşesinde ve Cumhuriyet Dergi’de de yazı yazıyordu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder