Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

13 Ekim 2018 Cumartesi

Vanizadeler - Gazi (Köse) Mihal ailesi - Fatin Gökmen - Süheyl Ünver


Sabetay Sevi'nin yargılanıp  ihtida etmesiyle sonuçlanan davada hazır bulunan dönemin Şeyhülislamı Vani Mehmet Efendi'nin torunlarından Maliye Nazırı Ahmet Nazif Pa'nın kızı:
                                                                             

Hatice Gazale Sipahioğlu'nun akrabası:


Hatice Gazale Sipahioğlu'nun eşi:


Osman Necip Sipahioğlu'nun dayısı Fatin Gökmen'in eşi:


Mükerrem Gökmen'in yeğeni:





Not: Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver, kızı Gülbün hanım, damadı ve torunları :



Aynı zamanda Tezhip ve Minyatür sanatçısı olan Dr. Süheyl Ünver'in  anne ve babası Selanik Mevlevihanesine bağlı Mehmed Vehbi Dede'nin aracılığıyla evlenmiş. Annesinin sert tepkisi yüzünden 21 yaşına kadar tekkelere gidemeyen Ünver, doktor olduktan sonra Yenikapı Mevlevihanesine  bağlanmış ve burada tanıştığı  arkadaşı Hasan Ali Yücel'in Milli Eğitim Bakanı olmasıyla da Profesör olmuş.

Mason olan Süheyl Ünver,  ünlü yazar Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın teyzesinin oğlu ve Münir Ertegün'ün kayınbiraderinin eşinin halasının oğludur.


Dr. Süheyl Ünver'in halasının eşi Fatin Gökmen, Kandilli Rasathanesinin kurucusudur.İttihat ve Terakki cemiyetinin de kurucuları arasında yer alan Gökmen yakın dostu Mehmet Akif Ersoy'un da cemiyete katılmasını sağlamış.


Süheyl Ünver'in  kızkardeşi Sare hanım'ın damadının dayızadesi Nilüfer hanım, İsmet İnönü'nün torunu Nurperi Toker'in kayınvalidesidir:




Nurettin Şazi Kösemihal'in de dahil olduğu Kösemihal  ailesi Bizans İmparatorluğunda tekfur iken Müslüman olan, Osman Gazi'nin silah arkadaşı Gazi Mihal'in soyundan gelir.Ailenin diğer kolları Gazimihal ve Gazikösemihal soyadlarını kullanıyor.


Nurettin Şazi Kösemihal'in kızkardeşi Şadiye hanım'ın eşi Zeki bey, Beşiktaş Muhafızı Yedi Sekiz Hasan Paşa'nın torunudur:




Hatice Gazale Sipahioğlu'nun kardeşi İbrahim Salih Vanioğlu, İstanbul Üniversitesi eski rektörüdür.


Adını Vani Mehmet Efendi'den alan  Vaniköy caddesindeki  Ahmet Nazif PYalısı:



1 yorum :

  1. Süheyl Ünver'e mason yakıştırması yapmak için hem echel hem de ahmak olmak gerektir! "Meal sahibi ünlü alim H. Basri Çantay, Prof. Ünver'in mason olduğu kanaatindedir ve bunu yazmaktan da geri durmaz. Çantay Hoca'yla bir beraberliklerinde Üstad konuyu açıyor ve bizzat Süheyl Ünver'den dinlediği hatırasını naklediyor: "Bir gün Süheyl Hoca masonlardan söz açtı ve dedi ki: "Bu uğursuzların hepsi beni tanır ben de onları tanırım." Masonluğun içyüzünü ve karanlık yapısını anlattıktan sonra "ABD'de de üzerime çok düştüler, fakat Allah'a hamdolsun ki hiçbirine de hain niyetini bana açma cesareti vermedim." Çantay Hoca hemen oracıkta nedamet edip özür dileyecektir." Kaynak: Ali Öztaylan (https://www.yenisafak.com/arsiv/2000/mayis/05/mislamoglu.html)

    YanıtlaSil