Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

1 Şubat 2019 Cuma

Manço ailesi - Halide Edip Adıvar - Emre Gönensay


Barış Manço'nun babası Hakkı bey'in dayısı:

Kaftancıbaşı Şevket bey'in büyük oğlu, tüccardan Asım Gören'in babası, Saim Gören'in kardeşi ve Hakkı Manço'nun dayısı, tüccar kaptan Kamil Öngüt, Liman .....azasından Ekrem Söylemez......Milli Eğitim müfettişi Turgud Erem'in kayınpederi, Yargıtay azalığından emekli Şevket Başaçık'ın kayınbiraderi.........Bay AHMED MACİD GOREN  .....sahrayıcedid mezarlığındaki aile  makberesinde ebedi istirahate......


Ahmet Macit Gören'in damadı :
                                                                        

Turgut Erem'in dünürü Selma Sedet'in kardeşi :
                                                                               

Ahmet Macit Gören'in diğer damadı:
                                                                             


Kamil Öngüt'ün torunları Emine ve Ömer Öngüt'ün dedeleri:

Bahriye Nezareti Muhasebecisi merhum İshak Tevfik Bey ile merhume Emetullah hanımın oğlu, Nlıo«t Faika Gonensay'ın kıymetli eşi, Avukat Bülend Gönensav, Emel Dilman'ın sevgili babaları, merhum fabrikatör Kâzım Dilman, Meveddet Gönensay'ın kayınpederleri, Profesör ll|ıam Dilman, Beyza Tanındı, İktisatçı Emre Gonensay'ın büyük babaları, Emine Öngüt, Ömer Öngüt' ün dedeleri, Aylin Gönensay'ın büyük kayınpederi, Fikriye Somersan, merhum Ordinaryüs Profesor Samim Gönensay, merhume Faize Gönensay. merhum Ayşe Me üha Gönensay, merhum öğretmen ve şair Hıfzı Tevfik Gonensay, Nusret Gönensay'ın ağabeyleri, Yüksek Mühendis Hakkı Somersan ve Nevin Somersan'ın dayıları, Ayse Gönensay'ın amcası, Temyiz Mahkemesi azası merhum Suat Gürol, İffet Gürol, merhum Avukat Güzide Alpar, Avukat Muzaffer Gürol'un enişteleri eski Bahriye Nezareti ve mülga Reji dairesi, hukuk müşaviri İstanbul Barosu kurucularından ve bir numarasında kayıtlı Avukat Mehmet Talât Gönensay, çok kısa bir hastalığı müteakip 18.7.1963 tarihinde hayata gözlerini kapamıştır. 20.7. 1963 Cumartesi günü oğle namazını müteakip Şişli camiinde eda edilecek cenaze namazından sonra muhterem naşı Ferikoy kabristanındakl aile makberine tevdi edilecektir. Allahtan merhuma mağfiret, kederli ailesine sabrı cemil ihsan etmesini diler, eşinin rahatsızlığına binaen taziyet zıyaretinde bulunulmamasını rica ederiz. Çelenk gönderilmemesl rica olunur. Eşi, çocukları, torunları.  


Not: Gönensay ailesi Yakubi cemaatindendir.


Kamil Öngüt'ün oğlu İbrahim bey'in eşi Elçin hanım, Kapancı cemaatinden Telci ailesinin kızıdır.

                                                         Halide Edip Adıvar - Bezmenler 


Bu blog entrysi okuyucumuz Z. A. 'nın verdiği bu bilgiler ışığında hazırlanmıştır:
          Barış Manço'nun babasının dayısı (babaannesinin abisi) Ahmed Macid Bey'dir ve Osmanlının Kudüs'teki sondan bir önceki mutasarrıfıdır. Osmanlının idari teşkilatlanmasında vilayet (il) ile kaza (ilçe) arasında "sancak" adı verilen bir yerleşim birimi daha vardır ve vilayetlerin mülkî amiri vali, kazaların mülkî amiri kaymakam iken, sancakların mülkî amirine "mutasarrıf" denmektedir. Kudüs de Osmanlıda bir sancak olduğu için büyük dayısı Kudüs'ün mutasarrıflığını yapmıştır. 
Ahmed Macid Bey'in konağında kiracı olarak Mustafa Kemal'in sevgilisi Fikriye ve annesi kalmıştır ve Fikriye, Ahmed Macid'in kızı Handan ile sırdaş ve çok samimi yakın arkadaş da olmuştur.                                                                         
Barış Manço'nun büyük dayısı Ahmed Macid Beyin kızlarından biri, Halide Edip Adıvar'ın kocası Adnan Adıvar'ın erkek kardeşinin oğlu olan yeğeni ile evli imiş. Turgut S. Erem.

6 yorum :

  1. Burada bir şey sorayim. Ömer ONGUT hoca denilen dergileri ile hem suleymancilara nurculara bayağı bir elestri yapan grubun öncüsü olan bu şahıs burada bahsi geçen şahıs nidir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz kişi Muharrem-Çelebiye çiftinin çocuğu olarak görünüyor.Bu entrydeki aileyle bir bağı yok gibi.

      Sil
    2. Ninsianna size nasıl ulaşabilirim?

      Sil
    3. Twitter'dan yazabilirsiniz.

      Sil
    4. annesinin adı celebiyse mutkaka sabetay baglantısı vardır

      Sil
  2. Allah sizden razı olsun efendim.

    YanıtlaSil