Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

1 Şubat 2019 Cuma

Nevzat Tandoğan - Edin ailesi - Rüştü Erkuş - Narmanlı ailesi - Nurettin Soyer


Ankara eski valisi Nevzat Tandoğan'ın eşi Fahriye hanım, Trablusgarp Valisi ve İstanbul şehremini Ahmet Rasim Paşa'nın torunu ve Yemen-Hicaz valisi Mehmet Kamil bey'in kızıdır.Fahriye hanım'ın kardeşi Zübeyde hanım ilk evliliğini Kemal Derviş'in amcası Cemal bey ile yapmış.Zübeyde hanım'ın ikinci eşi Esad Durusoy, Nevzat Tandoğan'ın amcazadesidir.


Nevzat Tandoğan'ın amcazadesi ve bacanağı Esad Durusoy:


Esad Durusoy'un kızı Şirin Edin'in kayınpederi:


Esad Durusoy'un damadı Selman Yönder'in kardeşi:


Rumman Birbil'in kızı Ümran Keskingil'in amcası:


Ümran Keskingil'in amcası Basri bey'in baldızı:


Fatmatüzzehra Mediha Sargın'ın kayınbiraderi Muhtar bey'in gelini Lamia Sargın'ın kardeşi:


Ümran Keskingil'in kayınvalidesi:


Meliha Keskingil'in  torunu Ahmet Birand'ın eşi Şeyma hanım'ın dayısı:


Meliha Keskingil'in kayınbiraderinin oğlu ve görümcesinin damadı Rıfkı bey'in kardeşi :


Abdülkadir  Göktan'ın kızkardeşi Fahrünnisa hanım'ın kayınbiraderi:


Kemal Cündübeyoğlu'nun damadı Arkun Demircan'ın dedesi:





Not: Osman Fikret Arkun'un torunu Tahire Demircan, Rahmi Koç'un yakın arkadaşıdır:



Kemal Cündübeyoğlu'nun yeğeni Ertuğrul bey, Ebru Cündübeyoğlu'nun babasıdır:

Ebru ve Hülya Cündübeyoğlu:




Abdülkadir Göktan'ın torunu Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayıdır.

Meliha Keskingil'in damadı Prof. Dr. İzzet Birand, 1864 Büyük Çerkes sürgününde Kafkasya'dan gelip Konya'ya yerleşen Adigelerin Brante ailesindendir.

Birand  ailesinden eski DP milletvekillerinden Remzi Birand'ın eşi Nezahat hanım, İnegöllüzade Saffet bey'in  kızı Muhlise hanım'ın kızıdır.

Remzi-Nezahat Birand çiftinin gelinleri Zinnnur hanım, Kaya Çilingiroğlu'nun teyzesidir:



Meliha Keskingil'in torununun eşi , Baykurt Atamer'in yeğeni olan Şeyma Birand'ın babasının halazadesi Afife hanım, Ercüment Karacan'ın eski eşi Cemile Garan'ın annesidir:





Fatmatüzzehra Mediha Sargın'ın torunu Tülin hanım'ın eşi Abdürrahman Hücum Tulgar, Ertuğrul Özkök'ün eşi Tansu hanım'ın halasının oğludur.



Esad Durusoy ve Nevzat Tandoğan'ın diğer baldızları Hayriye hanım'ın Vedat Nedim Tör'ün amcasıyla evliliğinden dünyaya gelen Emel Harunoğlu, İnegöllüzade Selami bey'in torunu Cabir Selek'in dünürüdür.Selami bey'in kardeşi İnegöllüzade Saffet bey'in oğlu Muammer Eriş'in kızı  Necla hanım, şehit büyükelçi İsmail Erez'in eşidir.İsmal Erez'in teyzesinin kızı Mesrure hanım, Fatmatüzzehra Mediha Sargın'ın eltisidir.


Fatmatüzzehra Mediha Sargın'ın  eltisi Mesrure hanım ve  kayınbiraderi Emin bey'in kızları Ayşegül hanım, Musevi Akşiyote ailesinin gelinidir.Mesrure-Ermin Sargın çiftinin diğer kızları Beria hanım'ın  görümcesi Mukadder hanım, Koç Holding'in kurucularından Ziya Bengü'nün eşidir.Bengü çifti, Rahmi Koç'un eski eşi Çiğdem Simavi'nin dayısı Kemal Sadıkoğlu'nun dünürüdür:



Rahmi Koç'un kızkardeşi Semahat Arsel'in eltisi Şeyma hanım'ın amcası Vehbi Bilimer, Fatmatüzzehra Mediha Sargın'ın kayınbiraderi Muhtar bey'in gelini Lamia Sargın'ın amcazadesi Sıdıka hanım'ın eşidir:




Fatmatüzzehra Mediha Sargın'ın kızkardeşi Mükerrem hanım'ın  görümcesinin oğlu Mehmet bey, Orhan Pamuk'un teyzezadesi Mehmet Rado'nun bacanağıdır:




Tayfun Er'in anlatımıyla Erkuş ailesi:
1923-1932 arasında Beşiktaş'ta top koşturan Şükrü Erkuş'un babası Levazım Akbay Hilmi Bey, soyadı kanunu çıktığında Erkuş soyadını aldı çünkü babası Hacı Osman Bey, Sultan II.Abdülhamid'in sarayında Kuşçubaşı'ydı ve epey de nüfuz sahibiydi. 
Erkuş Ailesi daha doğrusu Şükrü Bey ve iki ağabeyi Nuri ve Rüştü, hem Beşiktaş'ta futbol oynamış üç kardeşti hem de Beşiktaş'ın futbol takımının temelinde vardılar.Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün futbol şubesi Rumelihisarı'nın takımı Basiret ile Valdeçmesi takımlarının birleşmesiyle kuruldu. Valdeçesmesi'nin yıldızı efsane Şeref Bey, Basiret'in yıldızı ise Nuri (Erkuş) Bey'di. 
Nuri Bey veterinerdi, Aralık 1945'te vefat etti. 
16 Ekim 1928'te oynanan maçta sahada yer alan diğer Erkuş olan ortanca kardeş Rüştü Bey, Gümrük ve Tekel Müfettişi'ydi, en son olarak da Gümrük Muhafaza Başmüdürü'yken emekli olmuştu. Rüştü Bey, 1918-1931 yılları arasında futbol oynamış, kulübe de 1918'de üye olmuştu, üye numarası da 78'di. Uzun hayatı boyunca bir kez bile genel kurula katılmamazlık yapmamasıyla bilinirdi.Vefatından önce Beşiktaş'ın yaşayan en eski ve yaşlı üyesiydi.Beşiktaş yönetimlerinde ve divan kurulunda uzun süre görev aldıktan sonra, 1969-1970 arasında Beşiktaş Başkanlığı yaptı. Amigoların kulübü basmasına kızarak istifa etti. 
.          Devamı: Beşiktaş'ın Fener'e ilk golünü Şükrü Erkuş atmıştı



Halil Rıfat Edin , Kapancı Cemaatindendir.

Halil Rıfat Edin'in damadı Selman Yönder ve kardeşi Rumman Birbil'in  teyzezadeleri Adil Şeyhületıbba'nın halası Saide hanım, Ahmet Mavitan'ın anneannesidir.Saide hanım, Şeyhületıbba Nafiz Pa'nın kızıdır:



Rumman Birbil'in kızı Ümran Keskingil'in ilk eşi Necmettin bey'in kızkardeşinin görümcesi Hidayet Feray'ın oğlu Feruzan bey, Sabiha Sertel'in kardeşi Hidayet Eren'in damadıdır.

Hidayet Feray'ın dünürü Naciye hanım'ın diğer dünürü de Rona Yırcalı'nın teyzesidir:



Esad Durusoy'un kardeşinin kızı Melek hanım, Murat Karayalçın'ın amcasının eşidir:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder