Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

27 Mayıs 2014 Salı

Koç ailesi - Ahmet Salih Korur

1955-60 arası Hür ve Kabul edilmiş Masonlar Büyük locası  Büyük Üstatlığı yapmış,Adnan  Menderes döneminde bakanlık ve Başbakan müsteşarlığı görevlerini yürütmüş Ahmet Salih Korur:

             

              Ahmet Salih Korur'un eşi Nezihe Korur'un  yeğeni:

                                     

Nezihe Korur'un kardeşi Fuat Bayramoğlu ve aile hikayeleri şöyle anlatılmış Aksiyon dergisinde:

Bu ülkeye Başbakanlık Özel Kalem Müdürü, konsolos, ortaelçi, büyükelçi, Dışişleri Yüksek Müşaviri ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak yıllarca hizmet etmiş bir şairden, Fuat Bayramoğlu'ndan söz ediyorum. Seksen üç yaşında o~masına rağmen, yaşadığı zengin hayatı daha dünmüş gibi bütün teferruatıyla hatırlayan, hala canlı bilgilere sahip emekli bir diplomat...
Bir Osmanlı vatandaşı ve Hacı Bayram dergahı postnişini Şeyh Tayyib Efendi'nin oğlu olarak 1912 yılında dünyaya gelen Fuat Bayramoğlu, çocukluğunu Anadolu'da bir ölüm kalım savaşının verildiği Milli Mücadele yıllarının yoksul Ankara'sında ve tekke atmosferinde yaşamıştır. Şeyh Tayyib Efendi'nin odası Birinci Meclis'teki sarıklıların toplandığı mekanlardan biridir ve bu odada bir keresinde Mevlana Asitanesi şeyhi Abdülhalim Çele bi'nin başkanlığında son derece önemli bir toplantı yapılmıştır. Ancak Şeyh Tayyib Efendi, 20 Mayıs 1920'de, Ramazan'ın ilk gecesi sahurdan sonra yattığı yatakta, uykudayken geçirdiği bir kalp sektesi sonucu vefat edecek ve küçük Fuat, henüz sekiz yaşındayken yetim kalacaktır.
Tayyib Efendi'nin ölümünden sonra Hacı Bayram postuna Fuat Bayramoğlu'nun ağabeyi Şemseddin Efendi oturur. Neler olup bittiğini pek anlamayan ve o günlerde mahalle mektebine devam etmekte olan Fuat, kısa bir süre Darülmuallimin Mektebi'nin uygulama okulu olan Tatbikat Mektebi'ne devam eder. Daha sonra Menba-ı Füyüzat Mektebi'nin ikinci sınıfına 1921 yılında da Ankara Sultanisi Kısm-ı ibtidaisi üçüncü sıp.ıfına yazdı.ırılır. O yıllarda Taş Mektep diye tanı. nan bu okulda Fuat'ın en yakın arka.! daşı, sonraları Dranas soyadıyla Türk şiirinin gi,\çlü seslerinden biri haline gelecek olan Ahmet Muhip'dir.
Fuat Bayramoğlu, ilkokul diploma. sını, küçük ağabeyi Reşat'ın Hukuk Fakültesi'ne yazılması üzerine evle. rini istanbul'a naklettikleri için Per. tevniyal Valide Sultan ilk mektebin. den almış, altıncı ve yedinci sınıfları ise Davut Paşa orta mektebinde oku.

Fuat Bayramoğlu'nun eşi  Nesteren hanım ,Vehbi Koç'un kızkardeşi Zehra Kütükçü'nün kızıdır:

                               

               

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder