Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

31 Mayıs 2014 Cumartesi

Ahmet Salih Korur - İttihat ve Terakki - Aziz Mahmut Hüdayi'nin torunları


Ahmet Salih Korur'un damadı:
                 


Mehmet Ali Fıratlı'nın halazadesi:


Cumhuriyet, 16 Nisan 1969, Sayfa 5

VEFAT Ahmet Sedat Bey İle Fatma Hanımın ogulları: Ahmet Fıratlı'nın sevgill babası, Makbule Fıratlı'nın muhtrerem zevci, Zehra Damcı'nın agabeyi, Nahit, Hamit Pekcan, Nur Melâhat Salur, Resat, Sevım; Nesım Mıhcı'nın amcazadeleri, Sekıbe Altay. Zıba Kiper'in dayızadeleri. Selma. Vasık Fıratlı ve Sârâ Saylağ'ın halazadeleri Eski Güzel Sanatlar Umum Mudüru ve Milli Eğltim Bakanlığı BaşmüfettislerindenHalil Vedat Fıratlı......... 


Halil Vedat Fıratlı'nın amcazadesi Nahit Pekcan'ın eşi:
                                       
                                     
Şükriye Pekcan'ın kardeşi:

                                   


Nuri Kozikoğlu'nun oğlu Nejat Kozikoğlu'nun dünürü:
                               


Selahattin Merey'in annesi:                                                                                  

Kevser Merey'in damadı:    
                             


Kevser Merey'in kardeşi:



27 Mayıs 2014 Salı

Koç ailesi - Ahmet Salih Korur

1955-60 arası Hür ve Kabul edilmiş Masonlar Büyük locası  Büyük Üstatlığı yapmış,Adnan  Menderes döneminde bakanlık ve Başbakan müsteşarlığı görevlerini yürütmüş Ahmet Salih Korur:

             

              Ahmet Salih Korur'un eşi Nezihe Korur'un  yeğeni:

                                     

Nezihe Korur'un kardeşi Fuat Bayramoğlu ve aile hikayeleri şöyle anlatılmış Aksiyon dergisinde:

Bu ülkeye Başbakanlık Özel Kalem Müdürü, konsolos, ortaelçi, büyükelçi, Dışişleri Yüksek Müşaviri ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak yıllarca hizmet etmiş bir şairden, Fuat Bayramoğlu'ndan söz ediyorum. Seksen üç yaşında o~masına rağmen, yaşadığı zengin hayatı daha dünmüş gibi bütün teferruatıyla hatırlayan, hala canlı bilgilere sahip emekli bir diplomat...
Bir Osmanlı vatandaşı ve Hacı Bayram dergahı postnişini Şeyh Tayyib Efendi'nin oğlu olarak 1912 yılında dünyaya gelen Fuat Bayramoğlu, çocukluğunu Anadolu'da bir ölüm kalım savaşının verildiği Milli Mücadele yıllarının yoksul Ankara'sında ve tekke atmosferinde yaşamıştır. Şeyh Tayyib Efendi'nin odası Birinci Meclis'teki sarıklıların toplandığı mekanlardan biridir ve bu odada bir keresinde Mevlana Asitanesi şeyhi Abdülhalim Çele bi'nin başkanlığında son derece önemli bir toplantı yapılmıştır. Ancak Şeyh Tayyib Efendi, 20 Mayıs 1920'de, Ramazan'ın ilk gecesi sahurdan sonra yattığı yatakta, uykudayken geçirdiği bir kalp sektesi sonucu vefat edecek ve küçük Fuat, henüz sekiz yaşındayken yetim kalacaktır.
Tayyib Efendi'nin ölümünden sonra Hacı Bayram postuna Fuat Bayramoğlu'nun ağabeyi Şemseddin Efendi oturur. Neler olup bittiğini pek anlamayan ve o günlerde mahalle mektebine devam etmekte olan Fuat, kısa bir süre Darülmuallimin Mektebi'nin uygulama okulu olan Tatbikat Mektebi'ne devam eder. Daha sonra Menba-ı Füyüzat Mektebi'nin ikinci sınıfına 1921 yılında da Ankara Sultanisi Kısm-ı ibtidaisi üçüncü sıp.ıfına yazdı.ırılır. O yıllarda Taş Mektep diye tanı. nan bu okulda Fuat'ın en yakın arka.! daşı, sonraları Dranas soyadıyla Türk şiirinin gi,\çlü seslerinden biri haline gelecek olan Ahmet Muhip'dir.
Fuat Bayramoğlu, ilkokul diploma. sını, küçük ağabeyi Reşat'ın Hukuk Fakültesi'ne yazılması üzerine evle. rini istanbul'a naklettikleri için Per. tevniyal Valide Sultan ilk mektebin. den almış, altıncı ve yedinci sınıfları ise Davut Paşa orta mektebinde oku.

Fuat Bayramoğlu'nun eşi  Nesteren hanım ,Vehbi Koç'un kızkardeşi Zehra Kütükçü'nün kızıdır:

                               

               

Karakaş cemaati - Dino ailesi - Melike Demirağ


Kerem Bürsin'in  anneannesi Tülin Birced'in dayısı Osman Avcı'nın oğlu İnal Avcı bir dönem Koç Holding'in genel sekreterliğini yapmış.İnal Avcı'nın eşi Hülya hanım, Kayacan ailesinin kızı:

..

Cumhuriyet, 22 Eylül 1996, Sayfa 7

ACIKAYBIMIZ Merhum Hacı Ali, merhume Hidayet'in oğlu merhum Osman ve ınerhume Duriye ve Zehra'nın kardeşi, Mürşide Fırat'ın ağabeyi, Ziya ve Cemal Kayacan'm amcası, Zeliha Mavitan, Güzin Dino ve NigarHeper'in dayısı, merhum Ahmet ve merhume Yıldız Kayra'mn damadı. merhum Osman, merhume Berşan Avcı'nın dünürü. Hülya lnal Avcı ve Oya Kayacan'm çok sevgili fedakâr babası. Aylin Levent Maro ve Aycan Avcı'nın sevgili dedesi, Kaan'ın büyük dedesi. Selma Kayacan'ın elli yıllık sevgili eşi, her şeyimiz NURİ KAİACAN Allah'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 22 Eylül 1996 (bugün) Levent Camii'nde kılınacak ögle namazından sonra Zincirlikuyu Kabristanı'na defnedilecektir.





Yukarıdaki ilandaki Güzin Dino'nun kardeşi:














Not: Güzin Dino'nun eşi Vehap Dino, Melike Demirağ'ın anneannesinin kardeşi Sabri Dino'nun torunu ki bu Sabri Dino'nun babası Abdülvehap Paşa Dino , Abidin Dino'nun ismini taşıdığı dedesi Abidin Paşa Dino'nun kardeşi.


Sabri Dino'nun ismini taşıyan torunu Sabri Dino , Beşiktaş'ın eski kalecilerindenmiş. Dino  1993 yılında Boğaziçi köprüsünden atlayarak intihar etmiş.





26 Mayıs 2014 Pazartesi

Kerem Bürsin Sabetay Sevi'nin torunu mu ?


Kerem Bürsin'in dedesi:

                                                                                 
             

Kerem Bürsin'in dedesi Günay Birced'in babası:

                                       


Kerem Bürsin'in anneannesi Tülin Birced'in babası:



 Kerem Bürsin'in anneannesi Tülin Birced'in kızkardeşi Pelin Erginler'in kayınpederi:

                                       


Kerem Bürsin'in anneannesinin annesi Bedia Ayfer'in kardeşi:



Kerem Bürsin'in anneannesi Tülin Birced'in dayıları:



Kerem Bürsin'in anneannesi Tülin Birced'in babaannesi Edibe Ayfer'in kardeşi:



Şimdi de Karakaş Nazif Özge'nin cemaatle ilgili verdiği bilgilere bir göz atalım:

Gerçel ailesi, söz konusu cemaat içerisinde önemli bir ailedir. Nazif Özge’nin dediği gibi, soyları Osman Baba’ya dayanır. Gerçel’ler, Koyuncu, Birder, Mısırlı, Dilber, Şamlı, Yasa, Arısal, İmre, Kocademir ve İşmen’lerle akrabadırlar. Bu aileler, Karakaşlar içerisinde en önemli ailelerdendir; hepsinin soyu ya Osman Baba’ya ya da Sebatay Sevi’ye dayanıyorGerçel ailesi, baba tarafından Koyuncu ailesi ile, anne tarafından Osman Baba ile akrabadır. Bu ailelerin tümünün aile mezarlığı Üsküdar’daki Bülbülderesi Mezarlığı’ndadır.

Yukarıdaki vefat ilanlarının hiçbirinden mezarlık adı yazılmamış ama biz bu ailelerin ''Aile kabristanı'' dedikleri yerin Bülbülderesi mezarlığı olduğunu biliyoruz.

Vefat ilanlarından da anlaşılacağı üzere Kerem Bürsin'in ailesi -hem anne tarafı hem baba tarafı-Sabetaycı Karakaş cemaatinin en önemli aileleriyle akraba. (Zaten bu aileler asırlardır hep kendi aralarında  evleniyorlar.) Bu önemli ailelerin soyu Sabetay Sevi'ye dayanıyor.Kimbilir belki Kerem Bürsin de yıllar sonra tıpkı Cemil İpekçi gibi ''Sabetay Sevi'nin torunuyum'' şeklinde demeçler verir.

13 Mayıs 2014 Salı

Ercüment Karacan - Ercüment Ekrem Talu

Ercüment Ekrem Talu'nun baldızı Seniha (Dino) İleri'nin  kızı Pervin Samarkent'in kızı Nilgün hanım  Ercüment Karacan'ın ilk eşidir.

Abidin Dino - Melike Demirağ akrabalığı

Abidin Dino'nun dedesi Abidin Paşa (Dino) 'nun kardeşi Abdülvehap paşa (Dino) 'nın kızı Adile hanım, Paşa'nın yeğeni  Fuad Çamay ile evlenir ve bu evlilikten Melike Demirağ'ın annesi Rüçhan Çamay dünyaya gelir.

Mazhar Alanson - Necip Fazıl Kısakürek akrabalığı


Cumhuriyet, 06 Ocak 1942, Sayfa 3

İrtihal Eski emnıyet mudurlerinden muteahhıd Kerım Mılâr ile Beledıye buz fabrikası muduru Mustafa Mılâr'ın valıdesı ve sair arkadaşımız Necip Fazık Kızaküreğin buyuk valıdesi Nefıse Milâr, allahın rahmetine kavuşmuştur Merhume Turk ve İslâm kadınlığının  mustesna bir orneğıydi Cenazesi 7 ikincıkânun çarşamba günü öğleyin Cihangirde, Cihangir caddesinde Tavukucmaz yokuşu Egemen Apartımnanındaki 

------------------------------------------------------------


Cumhuriyet, 24 Mayıs 1968, Sayfa 7

YEFAT Mediha Milâr v e Mütevaffa Mustafa Milâr'ın Kardeşleri Y. Mimar Selçuk Milâr, Sevim Çakır. Nermin Milâr'ın çok sevgili Babaları Necip Fazık Kısakürek'in dayısı Nur Çakır, Kerimhan Milâr. Kemâl Milâr'ın Büyükbabaları Aynur Milâr, Nahit Çakır'ın Kayınpederi. Polis Emeklileri Yardım Derneği ile İstanbul Avcılar ve Atıcılar Kulübü Kurucusu. Hava Kurumu Karaköy Şubesi fahri başkanı GiritliKerim Milar ........Beylerbeyi aile kabristanına defnedilecektir.

Bu ilanlarda adı geçen  Y. Mimar Selçuk Milar , Mazhar Alanson'un ablasıyla evlenir ve  iki çocuğu olur.Bu çocuklardan biri astrolog Kemal Milar'dır.

11 Mayıs 2014 Pazar

Karakaş cemaati - Celal Şengör - Fahir Atakoğlu - Ahmet Priştina - Ali Şen - Celal Bayar - Şevket Pamuk ilişkisi


Karakaş cemaati'nden Öget ailesinin kızı:



Uzma Yenen'in kızının kızı , Ediz Hun'un halasının  kayınbiraderinin kızı Canan (Arduman) Ersoy'un eşi Erim Ersoy'un anneannesi:



Erim Ersoy'un babaannesi:



Hayriye Ersoy'un kardeşi Saniye Şengör'ün eşi:



Celalettin Şengör'ün kardeşi:



Abdülgani Şengör'ün kızı Nadide Atakoğlu'nun kayınbiraderi:
                                                                                 




Hacı Süleyman Atakoğlu'nun baldızı:

Cumhuriyet, 28 Temmuz 1980, Sayfa 3

VEF AT Tanık ailesinin sevgili kızı, merhum Sait Tanık, Ülviye Tanık'ın kızı, merhum Derviş Priştina'nın eşı, merhum Süleyman Priştina ve Hüseyin Priştina'nın yengelerı, merhum Esat Tanık'ın yeğeni, Mergım, Gülmen Ahmet Priştina'nın annesi, Leman Atakoğlu, Fahrettin Tanık, Nesrın Ulaş'ın kardeşi, Nermin Tanık, Yüksel Tanık'ın görümcesi, Mıne Priştina, Feyyaz Gülmen'in kaymvahdesi, merhum SüleymanAtakoğlu ve Mustafa Ulaş'ın baldızı, merhum ve merhume Selım ve Saniye Gülmen'in, Nurettin ve Remziye, Çetin Yılmaz'ın dünürleri, Ulviye Gülmen, Selim Gübnen'in anneanneleri, Levent Priştina'nın babaannesi, HAMİDE PRİŞTİNA 26.7.1980 cumartesi günü hakkın rahmetine kavuşmuştur. Acımız sonsuzdur. Cenazesi 28.7. 1980 pazartesi günü Alsancak Hocazade camünden oğlen namazını müteakip kaldırılarak ebedi


Tanık ailesiyle ilgili bir yazıdan alıntı:

Cumhuriyet, 02 Şubat 2004, Sayfa 1

çikolata ve gıysı dağıttı. Üsküp'ten gelerek 68 yıl önce tzmir'e yerleşen Tanık ailesinin geleneksel bayramlaşma töreni de Kültürpark Ada Gazinosu'nda gerçekleştirildi. Törene, Tanık ailesi üyesi tzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina ile eski milletvekillerinden Süha Tanık ile ailenin dığer fertlen katıldı. Ailenin en yaşlısı 1927 doğumlu Bahriye Okerman ın da katıldığı törende aile fertleri



Bu haberde adı geçen eski Anap milletvekili  Süha Tanık, Ali Şen'in dünürü.Ortak torunlarından  Alp Ali Şen geçtiğimiz günlerden hayatını kaybetmişti.



Ahmet Priştina'nın dayısı Fahrettin Tanık'ın kayınpederi:



Fahrettin Tanık'ın  baldızı:
                  

VEFAT

Merhume Melek Süter ve merhum Abdürrahim Süter’in kızı;
merhume Nevber Odman ve merhum Osman Fevzi Odman’ın gelini;
merhume Hayriye Göktüna ve merhum Mehmet Göktuna’nın,
merhum Adil Süter ve Semra Süter’in,
Nermin Tanık ve merhum Fahrettin Tanık’ın kardeşi;
merhum Semih Odman ve merhume Armağan Odman,
Güner Üsnormal ve merhum İlya Üsnormal’in yengesi;
Hafize Bilgin ve merhum Hakkı Bilgin’in, merhume Sabahat Sabuncu
ve merhum Nejat Sabuncu’nun,
merhume Nesrin Ulaş ve Mustafa Ulaş’ın dünürü;
Bülent Göktuna, Yeşim Yılmaz, Fatoş Albayrak, Neslişah Taner’in teyzesi;
Murat Süter’in halası;
Burçak, Emir, Eren ve Lal’in biricik büyükannesi;
Cem – Meral Odman, Melike – Bülent Sabuncu ve
Mergim Odman’ın sevgili annesi;
merhum Prof. Dr. Merih Odman’ın çok sevgili eşi

NADİRE ODMAN

25 Eylül 2013, Çarşamba günü vefat etmiştir.
Cenazesi 26 Eylül 2013, Perşembe günü (bugün)
Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak öğle namazını müteakip
Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecektir.



Nadire Odman'ın kayınvalidesi:




Nevber Odman ile ilgili daha önce yazdıklarımızı hatırlayalım:

Hasan Rıza Soyak'ın eşi Necmiye Soyak'ın kardeşi Kemal Kalkan, Reşit Kayalı'nın eniştesi,Reşit Kayalı'nın baldızı Fahamet Arat, Şevket Pamuk'un kayınvalidesi.Fahamet Arat'ın anneannesinin kardeşi Nevber Odman, Zafire Eynegöllüzade'nin dünürü,Zafire hanım eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın eşi Reşide Bayar'ın kardeşi.


Reşide Bayar'ın amcasının kızı Ayşe Güldeste Selek,Hasan Tahsin Kavur'un eşinin teyze kızı Meliha Selek'in kayınvalidesi.Reşide Bayar'ın diğer amcası İnegöllüzade Saffet Eriş'in torunu Necla hanım , Hasan Tahsin Kavur'un kızkardeşinin görümcesi Halep mebusu Sadi efendi'nin gelini Saide Kazancı'nın yeğeni büyükelçi İsmail Erez'in eşi.İsmail Erez'in annesi,Cenap Şahabettin'in kızı, babası Hasan Tahsin Ayni'nin amcazadesi.İsmail Erez'in halasının kızının görümcesi Ayhan Işık'ın eşi


İnegöllüzade Saffet Eriş'in diğer torunu Nezahat BirandKaya Çilingiroğlu'nun teyzesinin kayınvalidesi.

Ayşe Güldeste Selek'in oğlu Cabir Selek ve eşi -Hasan Tahsin Kavur'un eşinin teyze kızı- Meliha Selek'in dünürleri Emel Harunoğlu , Vedat Nedim Tör'ün amcasının kızı.Emel Harunoğlu'nun teyzesi Fahriye hanım Nevzat Tandoğan'ın eşi.Emel Harunoğlu'nun diğer teyzesi Zübeyde hanım önce Kemal Derviş'in amcası Celal Bükey ile sonra Nevzat Tandoğan'ın amcazadesi Esad Durusoy ile evlenmiş.Esad Durusoy'un kızı Şirin hanım Esat Edin'in annesi.

Not : Nevber Odman'ın damadı İlya Mefano Üsnomal Yahudi asıllı.


9 Mayıs 2014 Cuma

Ediz Hun - Abdi İpekçi - Rıfat Kamhi bağlantısı

Ediz Hun'un dedesi:

Ediz Hun'un halasının eşi:

Vecdi Arduman'ın kardeşi Samim Arduman'ın kayınvalidesi:


Uzma Yenen'in kardeşi Nefis Kibar'ın eşi:



Nefis-Ali Sarım Kibar'ın damatları:



Not: Aile mezarlığı Bülbülderesi olan Sabetaycılarımızın bir çoğu ölüm ilanlarında Bülbülderesi mezarlığının adını zikretmekten kaçınmışlar.Eğer bir ilanda ''Üsküdar'daki aile mezarlığı'' veya sadece  ''Aile'' mezarlığı ifadesi geçiyorsa çoğunlukla Bülbülderesi mezarlığı kastediliyordur.

Haldun Taner-Hüsrev Gerede

Haldun Taner'in ilk eşi, Jeoloji profesörü Hamid Nafiz Pamir'in kızı Müzisyen  Leyla Pamir  hanımefendidir.Leyla hanım'ın amcası İlhami Nafiz Pamir genç yaşta hayatını kaybeden Hüsrev Gerede'nin yeğeni Nezahat Berkay ile evliymiş.

Haldun Taner - Karakaş cemaati

Haldun Taner'in akrabası  Dr  Müfide Küley'in teyzezadesi:


Sermet Baykurt'un kardeşi Vedat Baykurt'un kayınvalidesi:




Ayhan Şahenk-Haldun Taner bağlantısı

Doğuş holding'in kurucusu Niğdeli Ayhan Şahenk'in kızkardeşinin eşi:


Faruk Ayanoğlu'nun kızkardeşinin kızı Demet (Güney) Taner'in eşi:




8 Mayıs 2014 Perşembe

Cüneyt Arkın'dan solcu Devin Kuzu ve şarkıcı Keremcem'e ilişkiler ağı

Cüneyt Arkın'ın  baldızı  Rubap Işıl ,  İstemi Turanlıgil ile evlenmiş.Turanlıgil,  ÖDP'nin kurucularından Devin Kuzu 'nun  kuzeni.Devin Kuzu'nun  kızkardeşinin kızı  oyuncu  Belit  Özükan ise şarkıcı Keremcem'in  sevgilisiydi bir dönem.Hatta  Keremcem  Devin Kuzu'nun  cenazesine  de katılmıştı.