Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

25 Nisan 2015 Cumartesi

Baha Esat Tekand - Vural Beyazıt - Lale Aytaman - Hacı Arif bey - Damar Arıkoğlu


Baha Esat Tekand'ın kuzeni Reşit Çavdar'ın eşi:

Cumhuriyet, 21 Ocak 1984, Sayfa 2

Emniyet Sandığı Umum Müdürlerinden merhum Reşit Çavdar'ın sevgili eşiMetin And, Tuncay Çavdar, Sevim Çavdar'ın anneleı i. Lsra And ve Aloş Çavdar'ın babaanneleri, Adnan Berker, Sabiha Akkan, merhum Şekip Rıfat Berker'in kardeşleri, Türkân Tınalp ve Çavdar ailesinin yengeleri SENİHA ÇAVDAR HANIMEFENDİ 19 Ocak 1984 günü vefat etmiştir. Cenazesi 22 Ocak 1984 Pazar günü öğle namazını müteakip Şişli




Seniha Çavdar'ın kardeşleri:

                                                                               

                                                                                     
                                                                                 

Akif Adnan Berkel'in baldızı:
                                                                             




Şemime Göknar'ın torunu Emre Tepeler'in düğünü:
                                                                             


Şekip Rıfat Berkel'in damadı:
                                                                                   
                     

Vedad Aytaman'ın torunları Okşan ve Murad Aytaman'ın anneleri:
                                                                                   




Not: İclal Arsoy'un kızı Şira hanım , Atatürk'ün yakın arkadaşlarından  Damar Arıkoğlu'nun gelinidir.Şira Arıkoğlu'nun oğlu Damar bey , Haldun Taner'in bacanağı büyükelçi Ümit Pamir'in  kızı Aslı hanım evlidir.Şira Arıkoğlu'nun kayınbiraderi Erdoğan bey, Kasım Gülek'in yeğeni ile evliymiş.


Seniha Çavdar ve kardeşleri Şekip Rıfat ile Akif Adnan Berkel'in dayıları olan müziksever Cenap And ilk evliliğini ilk milletvekillerinden Tunalı Hilmi bey'in kızı Sevda hanım ile yapmış.Cenap-Sevda And çifti 1929 yılında Türkiye'nin ilk Türk özel şarap üretim tesisi Kavaklıdere'yi kurmuşlar.


Cenap And  eşi Sevda hanım'ın vefatı üzerine eski milli eğitim bakanlarından Avni Başman'ın kızı Cevza hanım ile evlenmiş.Cevza And'ın kardeşi Ferda hanım'ın eşlerinden Bedri Tahir Şaman , Kemal Derviş'in amcasının kızı Fahrünisa Bükey ile  de evlenmiş.Ferda hanım'ın son eşi Vahdettin Aytan'ın dayısının kızı Kazime hanım , Nadir Nadi'nin teyzesi.


Cenap And'ın amcası Hüseyin Fehmi İmer'in  damadı Arif Mukbil Demirel'in  yeğeni olan  İnci Baykurt , Cami Baykurt'un gelinidir.


1 yorum :

  1. Okşan ve Murat kardeşler, merhum Vedat Aytamanın yeğenleridir, torunları değil. Yani Vedat Aytaman, iki kardeşin amcalarıdır.

    YanıtlaSil