Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

12 Eylül 2015 Cumartesi

Kapancı cemaati - Sinan Erdem - Ressam Nihal Erem - Germirli ailesi - Bezmenler


Sabiha Sertel'in kardeşi ve eşi:
                                                                         



Zeliha Eren'in torunu Yasemin hanım'ın eşi Erbil Serter'in  halası:



Macide Erdem'in damadı Nurettin Besen'in kızkardeşinin kızı:



Zeliha Eren'in damadı Adnan Demirci'nin kardeşi:



Güzin Gökçek'in  dünürü:







Not: Ali Refik Bezmen'in kayınbiraderi Aziz Cenap Aygen, Atatürk'ün çocukluk arkadaşı ünlü asker ve siyasetçi Salih Bozok'un çocuklarının eniştesidir.Salih Bozok'un eşi Düriye hanım, Nuri Conker'in kardeşidir.Salih-Düriye Bozok'un damatları  İsmet Yenen ,Türk-Yunan mübadele komisyonu başkanı şair Ömer Dürrü Tesal'ın oğlu  Reşat Tesal'ın  dayısıdır.Reşat bey'in  kızkardeşi Merih hanım Prof. Sulhi Dönmezer'in eşidir.



İsmet Yenen'in kardeşinin kızı yazar Sevgi Soysal , Mümtaz Soysal'ın eşiydi.Sevgi hanım'ın kardeşi Duygu Aykal'ın görümcesinin kızı Lale Cangal oyuncu Cemal Hünal  ile evlendi.Lale hanım'ın  kızkardeşi Mine hanım ise  Mahsun Kırmızıgül ile yaşadığı birliktelik ile magazin sayfalarında kendine yer bulmuştu.



Ali Refik Bezmen ve Güzin Gökçek'in torunları Müge Aldıkaçtı'nın kayınpederi Rüştü Aldıkaçtı, 1982 anayasasının mimarı Orhan Aldıkaçtı'nın kuzenidir.


Güzin Gökçek'in kardeşi Nermin Seynur'un kayınvalidesi Fatma hanım, Halit Refiğ'in halasıdır.

Güzin Gökçek'in görümcesinin kızı Betül Germirli , Kadir Has'ın kayınbiraderinin eşidir.


Betül Germirli'nin kardeşi Ercüment Zihni Çolakoğlu'nun baldızı Esin hanım , Haydarabad nizamı Mükerrem Bereket Cah'ın kardeşi Keramet Jah'ın eşidir.Jah kardeşlerin anneleri Halife II. Abdülmecid'in kızı Darüşşehvar Sultan idi.


Mükerrem Bereket Cah'ın eski eşi Esra Birgen , Fethi Ahmet Paşa'nın kızının torunudur.Esra hanım'ın kardeşi Mehmet Birgen'in  ilk eşi Figen hanım, Raif Dinçkök'ün dünürü Emin Çiftçi'nin kızıdır.Figen hanım'ın son eşi Emir Yargıcı, Neslihan Yargıcı'nın kuzenidir.


Esra Birgen'in dayısı Şehsuvar Menemencioğlu, Demir Bükey'in teyzesinin damadıdır.Bükey, Kemal Derviş'in amcasının oğlu Kerim bey'in oğludur.


Fethi Ahmet Paşa'nın diğer torunu , Esra Birgen'in annesinin teyzesi Fatma Saide Argeşo'nun gelini Ümran hanım, Müge Aldıkaçtı'nın kayınvalidesinin kuzenidir.Ümran hanım'ın kardeşi Birgan hanım'ın  eski eşi Sabri Çifkurt , Hüsamettin Cindoruk'un ve Hasan Polatkan'ın  kayınbiraderidir.


Birgan hanım ve Sabri bey'in kızları Hilal hanım Vuslat Sadıkoğlu'nun gelini , oğulları Tahsin bey ise Sadıkoğlu'nun kızı Eser hanım ve  eşi gazeteci Yılmaz Çetiner'in damadı idi.Vuslat Sadıkoğlu Koç'ların annesi Çiğdem Simavi'nin dayısının eşiydi.

Tahsin Çifkurt'un eski eşi Aslı Çetiner'in adı bir süre oyuncu Levent Kırca ile anılmıştı

Müteveffa gazeteci Yılmaz Çetiner'in annesinin teyzesinin oğlu Mehmet Sadettin Berkman , Süheyl Batum'un annesinin babasıdır. 



Fatma Saide Argeşo'nun diğer gelinlerinden Bihruze hanım, Ahmet Mithat Efendi'nin torunu ve Muallim Naci'nin kızıdır.Bihruze hanım'ın diğer eltisi Semine hanım, Cemal Reşid Rey'in kardeşidir.Semine hanım ve Cemal Reşid Rey'in  anneleri Fethiye hanım, Osman Hamdi bey'in  oğlu Mustafa bey'in kızıdır.

Ahmet Mithat efendi, Refik Erduran'ın dedesinin dayısıdır.



Sabiha Sertel'in kardeşi Mecdi bey'in torunu Yasemin hanım'ın eşi Erbil Serter'in amcasının eşi Vedia hanım, Ressam Nihal Erem'in teyzesi, İTÜ eski rektörlerinden Mustafa Hulki Erem'in baldızıdır.


Erbil Serter'in halasının damadı Nurettin Besen, Defne Samyeli'nin eski kayınvalidesi Betül Talu'nun amcasıdır.Betül Talu'nun halasının  eşi Şükrü Ali Ögel , istihbarat teşkilatı MEH/MAH'ın ilk reisidir.Şükrü Ali Ögel'in kardeşinin kızı Ayşe Sadıkoğlu , Cem Boyner'in anneannesidir.


Erbil Serter'in halasının oğlu milli olimpiyat komitesi eski başkanı Sinan Erdem , Faruk Komili'nin bacanağıdır.



Bu akrabalık zincirinde geçen ailelerden Bezmen , Refiğ , Edin , Sabiha  Sertel'in ailesi Eren ve Deriş aileleri Kapancı cemaati'ndendir.


Ömer Dürrü ve Reşat Tesal ise hem Cengiz Şişman'ın hem de Marc Baer'in kitaplarında belirttikleri üzere Karakaş cemaati'ndendir


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder