Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

25 Nisan 2016 Pazartesi

Hümeyra - Mina Urgan - Cihan Seraskeri Hasan Rıza Paşa - İzzet Melih Devrim


Ünlü şarkıcı-oyuncu Hümeyra'nın annesi Malike hanım'ın annesi Azize hanım'ın kardeşi Demsaz hanım, Altemur Kılıç'ın babaannesidir.Azize ve Demsaz hanımların dahil olduğu Çerkez-Abhaz  ''Açba''  ailesi Osmanlı sarayı  ve Derviş-Bükey ailesi ile de hısımlık bağına sahip.


Hümeyra'nın annesi Malike hanım'ın eşinin vefatının ardından evlendiği   Ziya Şav'ın annesi:
                                                                       


Ziya Şav'ın anneannesi:



Nezihe hanımefendi'nin dedesi Musa Safveti Paşa'nın  torunu:







Not: Emine  Hayriye Hanımefendi'nin damadı İsmail Müştak Mayakon'un amcazadesi Yusuf Nihat Berker'in  oğlu  Ord. Prof. Ratib Berker , Halit Ziya Uşaklıgil'in kızı  Bihin hanım'ın kızı Ayşe hanım ile evlenmiş.Ayşe Berker'in babası Halil Çıray, İbrahim Etem Ulagay'ın kayınbiraderidir :






Emine Hayriye hanımefendi'nin  torunu , İsmail Müştak Mayakon'un kızı  Fatma İzzet Melih, Şakir Paşa'nın kızı Fahrunisa Zeid 'in eşlerinden olan Fecri Ati dönemi yazarlarından İzzet Melih Devrim'in eşidir.Devrim'in  Celal  Nuri İleri   ile de bir evlilik yapan   Seniha Dino ile evliliğinden  dünyaya gelen  Remide hanım , Şiar Yalçın'ın  üç eşinden biridir.Hüseyin Cahit Yalçın tarafından büyütülen Şiar Yalçın'ın babası  zamanında Karakaş cemaati'nin liderliğini yaptığı iddia edilen Maliye Nazırı Cavid bey (ailesi Gerçel soyadını taşıyor), annesi de Sultan II Abdülhamit'in oğlu  Şehzade Burhanettin Efendi'nin eski eşi Aliye Melek hanım'dır.






Ercüment Ekrem Talu'nun baldızı olan Seniha Dino'nun diğer kızı Pervin Samarkent , Ercüment Karacan'ın ilk eşi Nilgün hanım'ın annesidir.Nilgün hanım'ın daha sonra evlendiği Nemlizade Mithat bey, İbrahim Etem Ulagay'ın oğlu Suat bey'in kayınbiraderidir. 


Seniha Dino'nun eşi Celal Nuri İleri'nin  eşlerinden Nimet hanım  Sadrazam Avlonyalı  Ferit Paşa'nın kızıdır.




Hümeyra'nın anneannesi Azize hanım ve Altemur Kılıç'ın babaannesi Demsaz hanımların da dahil olduğu Açba ailesinin Sultan II Abdülhamit ile bağları:



Hümeyra'nın babası  Ankara Hukuk Fakültesi eski dekanlarından  Muvaffak Akbay'ın üvey babası, Galatasaray Lisesi bahçesine büstü dikilen lisenin eski  müdürlerinden  Behçet Güçer'in ablası  Sabiha hanım'ın gelini Nil Büyükgürel , Pamir Bezmen'in kardeşidir.Nil hanım'ın kızı Hayal hanım'ın  kayınbiraderi Murat Murathanoğlu , Mehmet Eymür'ün kuzeni Nezih bey'in kızı ile evlidir.



Hümeyra'nın amcası diplomat Celal Akbay, Samizade Süreyya Berkem'in kızı Gülten hanım'ın eşidir.Celal Akbay'ın bacanağı  Yavuz Gör , İlhan Selçuk'un kayınbiraderi idi.



Cihan Seraskeri  Hasan Rıza Paşa ve Musa Safveti Paşa'nın torunları olan Şemsicihan hanım, Cumhuriyet döneminin köycü yazarlarından Nusret Köymen'in eşidir.


Musa Safveti Paşa'nın torunlarından  Nezihe hanımefendi'nin kardeşi Servet-i Fünun yazarlarından Safveti Ziya bey, Mina Urgan'ın halasının eşidir.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder