Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

10 Kasım 2017 Cuma

Haydar Vaner - Ömer Sami Coşar - Mükerrem Sarol - Arif Mardin - Kapancı cemaati - Nail Keçili


Eski Valilerden ve Van Mebusu Haydar  (Hilmi) Vaner'in yeğeni Kemal Süleyman Vaner  ve Vaner Planı:

1946 İvedili Plan’da öngörülen harcamalarla ilgili tartışmalar sürerken, hükümet 1947 Şubatında daha çok özel kesim yanlısı bürokratlardan oluşan bir komisyona, komisyon başkanı İktisat Vekaleti Başmüşaviri Kemal Süleyman Vaner[20]’in adıyla Vaner Planı diye anılan 1947 Türkiye İktisadi Kalkınma Planı’nı hazırlattı. 
            1950'li yıllarda hazırlanan Amerikan Yönlendirici Raporları 


Kemal Süleyman Vaner'in kayınvalidesi:                                                                        


Kemal Süleyman Vaner'in kayınbiraderi:


Fahri İşbay'ın baldızı Güzin Güney'in eşi:


Orhan Güney'in kardeşi Kemal bey'in eşi Halise Güney:


Halise Güney'in kardeşi Calibe Tanca'nın kayınbiraderi:


Halise Güney'in kuzeni:


Hikmet Güney'in kuzeni:


Halise Güney'in damadı:



Uğur Arpağ'ın kayınpederi Nurettin bey'in amcası Sadi Seçmeer'in eşi Zehra hanım'ın amcası :




Not: Şükrü Oğuz'un kardeşi Nail bey'in hikayesi:
Biri İttihat Terakki'nin fedaisiydi asıldı. Diğeri Demokrat Parti'ye yakın işadamıydı, kendini astı. Son Keçili, dedesinin asıldığı cezaevine girdi.
Yazar İrem Barutçu, Keçili ailesinin yükseliş ve düşüşünü kaleme aldığı "Nail" adlı çalışmasında dede Yenibahçeli Nail, baba Nadir Nail Keçili ve torun Nail Keçili'nin dramını gün yüzüne çıkardı. Barutçu kitapla ilgili soruları cevaplandırdı.
          Devamı:Keçili ailesinin 3 kusak suren trajik öyküsü 

 



Şükrü Oğuz'un yeğeni Zehra Seçmeer'in görümcesinin torunu Sevda hanım, Sakıp Sabancı'nın teyzezadesi ve kayınbiraderi Mehmet Civelek'in eşidir.


Uğur Arpağ'ın damadı Mümtaz Spatar'ın babası Halim Spatar:
1928’de Kütahya’nın Simav ilçesinde dünyaya gelen Halim Spatar, 1940’lı yılların önemli kültür, sanat ve edebiyat dergilerinden Fikirler’in yayın kurulunda çalıştı. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdürürken İstanbul Yüksek Tahsil Derneği’ne girdi. 1951 Berlin Dünya Barış Festivali’ne Türkiye’den katılan iki gençten biriydi. Dönüşünde Türkiye Komünist Partisi üyesi olarak tutuklandı. Bu nedenle Tıp Fakültesi ile ilişiği kesildi. Mahkeme sonunda 2 yıl hapse ve 8 ay sürgün cezasına mahkum edildi. Mahkumiyetini tamamladıktan sonra Erdoğan Berktay, Naci Ormanlar ve Rasih Nuri İleri ile birlikte Anadolu Yayınları’nı kurdu. 1957’de Naci Ormanlar’ın kız kardeşi Sabahat Ormanlar ile evlenen Spatar, 1980’de TİKP’nin kurucu üyesi oldu ve partinin İstanbul İl Başkanlığı’nı yürüttü. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden hemen sonra tutuklandı ve ağır hapse mahkum edildi. 1985 yılında tahliye oldu. 198591 yılları arasında AnaBritannica, Medicana, Comptons, Grolier gibi ansiklopedilerde çalışan Spatar, bu ansiklopedilerin ağırlıklı olarak müzik ve tıp maddelerini çevirdi. 1970’lerden bu yana aralarında V. İ. Lenin’in “Devlet ve Devrim”inin de (Aydınlık Yayınları, Celal Üster’le birlikte) bulunduğu pek çok Marksist yapıtı dilimize kazandıran Spatar, 1960’lardan bu yana Türk Solu, Aydınlık, CumhuriyetPazar, CumhuriyetKitap, Bilim ve Ütopya, Bilim ve Gelecek gibi gazete ve dergilerde siyaset, müzik ve bilim alanlarında yazı ve çeviriler yayımladı. “Kuzeye Esen Ilık Rüzgâr” (Pencere Yayınları), “Müzik Yazılarım” (Pan Yayıncılık) adlı kitapları bulunan Halim Spatar’ın Orhan Suda ile mektuplaşmaları Literatür Yayıncılık tarafından “Orhan SudaHalim Spatar, Mektuplar” adıyla kitaplaştırıldı



Orhan Güney'in babası ve Halise Güney'in kayınpederi Dr. İbrahim Paşa, Şişli Etfal Hastanesinin kurucusu ve Sultan II. Abdülhamit'in aile doktorudur.


Halise Güney'in kızkardeşinin kayınbiraderi olan Semih Tanca'nın damadı , Demokrat Parti'nin kurucularından Dr. Mükerrem Sarol'un oğlu olan Demir Baran Sarol'un  annesi Güher Çallılar , Turgut Sunalp'in baldızıdır.


Semih Tanca'nın oğlu Lem'i Tanca , Müzeyyen Senar'ın  kızı, oyuncu Kuzey Vargın ile de bir evlilik yapan Feraye hanım'ın eski eşidir.Feraye hanım, Cüneyt Arkın'ın eşi Betül hanım'ın amcasının kızıdır


Semih Tanca'nın baldızının kızı olan Arif Mardin'in eşi Latife hanım'ın kardeşi Baki Öniş'in eşi Tülin hanım'ın teyzesi Ayşe hanım, Halil Bezmen'in amcası Ali Refik bey'in dünürüdür:



Kemal Süleyman Vaner'in kayınbiraderi Urfa eski milletvekillerinden Hüseyin Sami bey gazeteci  Ömer Sami Coşar'ın babasıdır.


4 yorum :

  1. 'Zincirinize' tesekkürler... Ailemin bilmedigim baglantilariyla karsilastim burada.

    Nilgün Güney

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Merhaba Nilgün,

      Ben Vince Yalçın ve biz akrabayız! Senin dedenin kız kardeşinin torununun torunuyum. Hollanda'da oturuyorum ve seninle temasa geçmek istiyorum :) vinceyalcin@hotmail.com bir mesaj gönderebilir misin?

      Vince Yalçın

      Sil
    3. Merhaba, Vince... Buldun beni... :-)
      Bu adres bendede var...

      Sil