Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

29 Nisan 2018 Pazar

Şakir Paşa ailesi - Hikmet Binark - Pirinççioğlu ailesi - Nemlizadeler


Kabaağaçlı Şakir Paşa'nın kızı:
                                                                             

Ayşe Erner'in kızı Nermidil Binark:
                                                                           

Nermidil Binark'ın eltisi Asiye hanım'ın yeğeni:

Aziz Naci Göktuğ'un dünürü Güner İşmen'in babası:

Bedri Tuncer'in torunu Ayseli Sipahioğlu'nun eşinin büyükannesi:


Bedri Tuncer'in yeğeni:


Ümit Doğanay'ın kayınpederi:


Ümit Doğanay'ın eşinin akrabası Füruzan Uluğ'un kayınvalidesi:


Fatma Uluğ'un gelini Nermin hanım'ın teyzesi:




Not: Fatma Bedia Erimtan'ın dünürü Bahriye Üçer'in görümcesi Emine Nüzhet hanım, büyükelçi Nüzhet Kandemir'in babaannesidir.

Bahriye Üçer'in kardeşinin eşi Vehbi bey'in yeğeni Kemal Tanoğlu, Şair Oktay Rıfat'ın kızkardeşi Hüsnüaşk hanım'ın eşidir:



Prof. Dr. Ümit Yaşar Doğanay,  İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi Dekanı Fikret Baykut'u  öldürmeyi planlayan teröristler tarafından Baykut'un otomobiline binip onu beklediği sırada öldürülmüş:





Ayşe Erner'in kızkardeşi Hakkiye  hanım , Atatürk'ün silah arkadaşlarından Emin Koral'ın eşidir.Çiftin kızları ünlü Seramik sanatçısı  Füreya  Koral , Altemur Kılıç'ın babası Kılıç Ali bey'in eşlerindendir:

Füreya Koral’ın Kılıç Ali ile ekonomik sebeplerle evlendiğini söylemesi Altemur Kılıç’ı çok yaralamış. Ama Füreya’yı öteki üvey annelerinden ayırıyor, "çok sevdim onu" diyor...


  • Abileriniz hoşlanmamış ama siz hemen benimsemişsiniz Füreya’yı... 
  • Öyle, ama baştan anlatayım. Bir kere babamın annemi boşaması Füreya yüzünden değildi. Babam hep Atatürk’ün yanında olduğundan biz halamda kalıyorduk. Açıkçası rahat edemedik onun yanında. Onun için babamın Füreya ile evlenmesi benim için çok iyi oldu. Ama abilerim pek hoşlanmadılar bu evlilikten. Ne yapacaktı ki babam, tabii evlenecekti. Füreya benim için yeni bir dünya oldu. Ailesi enteresandı. Güzel müzik dinleme zevkini, sanat anlayışını aşıladı bana. Ve bana bir anne gibi, daha doğrusu bir abla gibi davrandı. Çok sevdim Füreya’yı. Fakat sonuçta babamla dünyaları ayrıydı. Füreya sanata merak sarmıştı. Babam o muhite intibak edemedi. Müzik zevkleri bile ayrıydı.
  • Buna rağmen uzunca bir beraberlikleri olmuş...
  • Oraya da geleceğim. Fakat Füreya’ya bir kez kızdım. Bir televizyon programında ‘Kılıç Ali ile ekonomik sebeplerle evlendim’ dedi. Söylenecek şey değil bu. Zorla almadı babam onu. O dönemler babamın iyi devirleriydi. Füreya da bu devirden istifade etti. Koleji bitirdiğimde Amerika’ya tahsile gitmem gerekiyordu, gidemedim. Çünkü babam Füreya’yı sanatoryuma göndermek zorundaydı. Ben hiçbir zaman üzülmedim bunun için, Füreya’nın sağlığına kavuşması daha önemliydi. 
  • Fakat Füreya’nın babamla ilgili bunu söylemesi beni çok üzdü. 
  • O günden sonra da aramadım zaten onu.
  •                                             Altemur Kılıç anne gibi hatırladığı üvey annesini anlattı



    Ayşe Erner'n kardeşi Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaç, Azra Erhat'ın sevgilisiydi.Erhat tanışmalarını şöyle anlatmış:

    Azra Erhat'ın Cevat Şakir'in ölümünden sonra yayınladığı birbirlerine yazdıkları mektuplar:



    Ayşe Erner'in kardeşi Suat Şakir Kabaağaç'ın oğlu Cem Kabaağaç , ünlü oyuncu Münir Özkul ile de bir evlilik yapan tarihçi Ahmet Cevdet Paşa'nın kızı Fatma Aliye hanım'ın torunu oyuncu Suna Selen ile evlenmiş:



    Ayşe Erner'in kardeşi kardeşi Fahrünnisa Zeid'in ilk eşi, yazar İzzet Melih Devrim'dir.


    Ayşe Erner'in kızı Nermidil Binark'ın eşi,   İTÜ eski rektörlerinden Prof. Dr. Hikmet Binark,  Fevziye Mektepleri Vakfı başkanlığı yapmış isimlerden biridir.Nermidil-Hikmet Binark çiftinin oğulları Murat Binark da babası gibi Fevziye Mektepleri Vakfı başkanlarından.

    Hikmet Binark'ın yeğeni, Türkiye'nin  en önemli arşivcilerinden İsmet Binark,  Kenan Rıfai Dergahının  müridlerindendir:




    Nermidil Binark'ın kardeşi Erdem Erner, Hatay Devleti eski Başbakanı Abdurrahman Melek'in damadıdır:



    Nermidil Binark'ın Şakir Paşa ailesini anlattığı iki kitabından biri olan 'Sadece Anı değil' isimli kitabın kapağı:

    Şakir Paşa ailesinin ataları  18. yy'ın sonlarına doğru Türkmenistan'dan gelip Karahisar civarındaki Kabaağaç köyüne yerleşmiş:







    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder