Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

11 Mayıs 2018 Cuma

Talat Halman - Metin Serezli


Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Halman:                                                                                


   
Talat Halman'ın oğlu:                                                                  


Sait Salim Halman'ın büyüğü Gülsevin Altınbaran'ın kayınbiraderi:

VEFAT Merum Emin Altınbaran; İlhamiye Altınbaran'ın oglu: Gülüiîiser Altınbaran'ın esi: Engin; Sevtap: Serdar'ın babaları: Ayhan Altınbaran'ın ağabeysi: Gülsevin Altınbaran'ın kayınbiraderi: Melike Altınbaran'ın amcası; Mergube Temarkan ve Sulhi Oğuzcanın teyzezadeleri; .....  Cevat ALTINBARAN 4.2 970 Çarşamba günü Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 6.2.970 Cuma öğle namazını müteakıp Sişli camiinden kaldınlarak Eyüp'teki aile kabristanına defnolunacaktır. Allah rahmet eylesin.

Gülsevin Altınbaran'ın eşinin teyzezadesi Sulhi Oğuzcan'ın kayınpederi:
                                                                         




Not: İsamettn Onan'ın yeğeni oyuncu Metin Serezli, ilk evliliğini yine kendisi gibi oyuncu olan Nisa Serezli ile yapmış.Metin Serezli'nin oyuncu Nevra Serezli'yle yaptığı ikinci evliliğinden iki oğlu var.Çiftin oğulları Murat Serezli de anne ve babası gibi oyunculuğu tercih etmiş.


Türkiye'nin ilk Kültür bakanı olan Talat Halman ilk evliliğini Newyork'da yaşadığı sırada Musevi asıllı Barbara hanım ile yapmış.Bu evlilikten dünyaya gelen Hugh Hür Halman:
                                                                  
Karadenizli bir ailenin, Donanma Komutanlığı'na kadar yükselmiş amiral bir babanın oğlu olan Talat Halman, ABD'ye yerleştiği ve hayatını çeşitli işlerden kazandığı günlerde Musevi bir ailenin kızıyla evlenmiş... Mutaassıp olduğu anlaşılan aile, kızlarının bir Müslüman ile evlenmesinden hiç hoşnut olmamış; damatla görüşmeyi reddetmiş... Kısa süren evlilik bittiğinde, Musevi eski-eş, Talat Bey'den olma oğlu Hür'ü yanına alarak İsrail'e yerleşmiş (s. 127)...
Hür Halman, sadece İslâm Tarihi dersleri vermiyor üniversitede bugün, İslâm'ı din olarak da seçmiş bulunuyor. Hem de çok dolambaçlı bir yoldan: 'Aklın Yolu Bindir'den öğrendiğime göre, Hür, önce Budist olmuş, sonra karizmatik bir rahibin EST tarikatına girmiş, Maoistliği denemiş, Presbiteryen Kilisesi'ne devam etmiş... (s. 268) İslâm büyük bir arayışın son durağı... 
Babayla ilişkisi bebeklikten beri asgaride olduğu, İsrail'de yaşayan annesi tarafından büyütüldüğü için Hür Halman'ın İslâm ile buluşması gerçekten ilginç bir olay. "Hür'ün ilk gençliğinden itibaren dinlere karşı büyük bir merakı oldu; bilmiyorum nasıl gelişti bu" diyor. Talat Halman. Zaman zaman New York'taki evine uğrayıp Talat Bey ile yeni ailesinin fertlerini de o sırada içinde yer aldığı dinî inanışa dâvet ediyormuş... "Biz darılmasın diye o grubun bazı törenlerine gidiyorduk, ama iş üye olmaya gelince olamayacağımızı söylerdik" diyor Talat Bey. 
Felsefe okur, Amerikan Şiir Derneği'nin bürosunda çalışırken tanıştığı bir Amerikalı kızla evlenmiş Hür. Karısı Presbiteryen olduğu için her pazar kiliseye dadanmış. Karısı, bir gün, Talat Halman'a, "Ben Presbiteryen doğdum, büyüdüm ama hiç dindar değilim, üstelik kiliseye gitmekten de hoşlanmam" demiş... Meğer, Hür, karısının hoşuna gideceğini düşünerek kiliseye dadanmış. Bu yakınma üzerine, "İstemiyorsa gelmesin, gönülsüz olduğunu anladım" demiş Hür. 
                    Devamı: Bir Roman Hayat


 Talat Halman'ın Newyork'ta yaşarken tanıştığı  ikinci eşi Seniha Taşkıranel:
                                                                             
                                                                           

Talat Halman'ın kızkardeşi  Leyla hanım, Kapancı cemaatinden Mason Üstadı  ve Avukat Dr. Reşat Atabek'in kayınbiraderi  Fahir M.Göksel'in eşidir.Reşat Atabek'in eşi , Fahir Göksel'in kardeşi Emine M. Atabek Türkiye'nin akademik ünvana sahip ilk kadın tıp tarihçisi ve deontologudur:

                                  Talat Halman - Reşat Atabek - Haluk Arığ - Süha Özgermi


Talat Halman'ın teyzesi Belkıs hanım, Dr. İbrahim Tali Öngören'in kardeşi olan Kars eski milletvekillerinden Bahaeddin Tali Öngören'in eşidir:

                               Manyasizade Refik bey - İbrahim Tali Öngören - Talat Halman



Dr. İbrahim Tali Öngören'in gelini Rüksan hanım'ın eniştesi İbradılı eski CHP Siirt milletvekili Ali Rıza Esen, Dr. Tarık Minkari'nin amcasıdır.

                            Ahmet Zühtü Paşa - İbrahim Tali Öngören - Minkari ailesi - Bezmenler 



Talat Halman'ın annesi İclal hanım, Trabzonlu ünlü Nemlizade ailesinin kızıdır:

           Nemlizadelerin tarihi…

Kökeni Azerbaycan’daki Neml Dağı bölgesine dayanan Nemlizadeler, Yavuz Sultan Selim zamanında Azerbaycan’dan getirilen 40 aileyle birlikte İstanbul’a yerleşir. 1870 yılında yaşanan İstanbul depreminden sonra ailenin bir kolu Trabzon’a gelir. Nemlizadeler, İstanbul, Samsun ve Trabzon’da kurdukları ticari müesseselerle Osmanlı toprakları ve dış ülkelerde adlarından söz ettir. Osmanlı tarihinde ilk anonim şirketi Trabzon’da kuran Nemlizade ailesi, Mısır’dan Rusya’ya, İran’a İspanya’ya hatta Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar uzanan ithalat ve ihracat zinciri kurar. Şirketin Trabzon Moloz mevkiinde bulunan merkezinin başında Nemlizade Hacı Ahmet Efendi geçer. Nemlizade Hacı Ahmet Efendi, II. Abdülhamid devrinde Trabzon’daki memur ve zabıtanın maaşlarını iki yıl boyunca öder. İki yıl sonra ödediği para devlet tarafından kendisine ödenen Nemlizade Hacı Ahmet Efendi, bu parayla İstanbul’da iş hanları satın alır. Trabzon Değirmendere köprüsü de dahil olmak üzere Trabzon-Erzurum ticaret yolu üzerinde bulunan 7 köprü Nemlizadeler tarafından yaptırılır. Trabzon’da bir de banka sahibi olan Nemlizadeler eğitim konusuyla da ilgilenmiş, 1880 yılında Cumhuriyet Mahallesi’nde Mekteb-i Hamidi adlı okulu kumuşlardır. Altı sınıftan oluşan idadi (lise) okul, 1887 yılında açılan Trabzon Lisesi’ne dahil olur. Nemlizadeler, Milli Mücadeleye de maddi manevi destek verirler. Nemlizadelerin Trabzon ve İstanbul’daki etkin konumlarından dolayı Trabzon’un Cumhuriyet Mahallesi’nde Trabzon eski belediye başkanlarından Cemal Nemlioğlu adına isimlendirilmiş ‘Nemlioğlu Çıkmaz Sokak’ ile İstanbul Kadıköy Rıhtım Caddesinde, ‘Nemlizade Sokak’ adlı sokaklar bulunmaktadır. Nemlizedelerin bugün bir bölümü ‘Nemli’ bir bölümü ise ‘Nemlioğlu’ soyadını taşımaktadır.
                   Devamı: Trabzonlu Nemlizadeler

         


Talat Halman'ın dayısı Osman Ferit Uyguç, eski gazeteci ve yayıncılardandır:

Eski sol üzerine yeni notlar

      
Osman Ferit Uyguç'un eşi Nüveyre hanım, Sabiha Gökçen'in ilkokul öğretmenidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder