Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

20 Kasım 2018 Salı

Tüli Kamhi - Celal Şengör - Murat Bayrak - Tamer Yiğit - Menteşe ailesi - Katipzadeler - Vafi ailesi


Tüli Kamhi'nin anneannesinin teyzesinin kızı olan Zeynep hanım, ilk evliliğini Bahriye Nazırı Hasan Hüsnü Paşa'nın oğlu Mahmut Nedim Oyvar ile yapmış:
                                                                          

Zeynep Nedim Oyvar'ın eşi Mahmut Nedim bey o henüz 54 yaşındayken vefat etmiş.Zeynep hanım'ın daha sonra evlendiği Mennan Tebelen , Tepedelenli Ali Paşa ahfadındandır.


Mennan Tebelen'in kardeşi:
                                                                                   

Hadiye Esinel'in damadı:


Saim Budin'in kızı Güngör hanım'ın kayınpederi:


Güngör Sipahioğlu'nun kızı Selda hanım'ın kayınpederi:


Hadiye Esinel'in damadı:


Ertuğrul Menteşe'nin amcazadesi


Galip Menteşe'nin baldızı  Feride Öncü'nün oğlu Atıl Öncü'nün kayınvalidesi:


Galip Menteşe'nin teyzezadesi Ferdi Akkaya'nın bacanağı:


Galip Menteşe'nin kardeşi Seniha Moralı'nın kayınbiraderi Nail bey'in oğlu:

                                                       
 Seniha Moralı'nın diğer kayınbiraderi Halit bey'in oğlu:





Not:Beliğ Moralı'nın kardeşi Reha Bulkan'ın ilk eşi Muhittin Erener DP milletvekillerindendir.

Beliğ Moralı'nın  bacanağı Cem Bakioğlu'nun  kızkardeşi Seza hanım, Sultan Vahdettin'in torunu Hümeyra Özbaş'ın görümcesi olan Jale Özbaş Aksal'ın gelinidir.Jale hanım'ın eşi İsmail Rüştü Aksal, 1959-62 yılları arasında CHP genel sekreterliği yapmasının yanısıra 1949-50 yılları arasında Şemsettin Günaltay hükümetinde Maliye Bakanlığı yapmıştır.

Jale Özbaş Aksal'ın damadı Galip Adalan , Erol ve Haldun Simavi'nin teyzelerinin torunudur:




Beliğ Moralı'nın kuzeni Ahmet Nail Moralı'nın  annesi Fitnat hanım, Cemil Vafi'nin kardeşidir.Cemil Vafi Hüsrev Gerede'nin dünürü , Bennu ve Şiva Gerede'nin dedesidir.Hüsrev Gerede'nin kardeşi Mevhibe Yurdatapan'ın görümcesinin kızı Ferzane hanım'ın eltisi Gülgün Erçetin'in kızı  Ayşe hanım, Galip Menteşe'nin baldızı Feride Öncü'nün gelinidir:



Beliğ ve Ahmet Nail Moralı'nın amcalarının eşi Seniha Moralı ve kardeşi  Galip Menteşe'nin anneleri Mükafat hanım Katipzade sülalesindendir:

Katipoğlu ailesi 1700-1827 yılları arasında yaklaşık 127 yıllık bir zaman içinde Osmanlı Devleti’nin saray içi ve dışı sancak görevlerinde bulunmuşlardır. Tarihi belgeler ışığında İzmir dışında, Selçuk ve Aydın vilayetlerinde 17.yy’dan itibaren derebeylik, müderrislik ve müftülük yaptıkları bilinmektedir.Katipzade Hacı Osman Efendi’nin vefatı ile yerine Mehmet Efendi geçmiştir. Kendisi ile birlikte Katipzadeler Aydın Eyaletinin de mutlak hakimi olarak Kuzeyde Balıkesir sınırından, Güneyde Marmaris sınırlarına, Batıda o dönem elde olan Yunan Adaları, Doğuda ise Manisa hariç Konya vilayetine kadar olan geniş bir alanı hakimiyet alanları içine almışlardır. 
Katipzade Mehmet Efendi’nin idam edilmesi
Tarihi kaynaklara göre despot bir yönetim şekline sahip Katipzade Mehmet Efendi kendisine padişah tarafından verilen görev gereği İzmir’de tek bir eşkıya bırakmamıştır. Zenginliği ve ihtişamı nedeniyle ayan sınıfını ortadan kaldırmak için bahane arayan 2.Mahmut tarafından idam edilmiştir. Bunun üzerine İzmir’de çıkan ayaklanmayı İstanbul’dan gönderilen ordu zorlukla bastırabilmiştir. Katipzade erkeklerinin çoğu öldürülmüş ve bir kısmı sürgüne gönderilmiştir. 
Adnan Menderes, Latife Hanım ve Mahmut Esat Bozkurt 
Aile, cumhuriyet döneminde de önemli devlet kademelerinde çalışmaya devam etmiştir. Özellikle de İzmir ticari hayatında önemli roller oynamışlardır. 1928’de Katipzade Sabri, Vehbi Koç’tan önce İstanbul’da Türkiye’nin ilk Ford oto bayiliğini açmıştı. Ayrıca, Katipzade İbrahim Edhem Bey Adnan Menderes’in de babasıdır. Cumhuriyet’in ilk yasalarını hazırlayan ayrıca Adalet Bakanlığı da yapmış Mahmut Esat Bozkurt’ta bu aileye mensuptur. Ulu önder Mustafa Kemal ile evlenerek Türk kadınının modern ve çağdaş bir aşamaya gelmesini sağlayan Latife Hanım’da ailenin tanınan simalarındandır. 
200 yıl sonra aile üyeleri tekrar bir araya geldi 
Konak Meydanı’nda, ataları Katipzade Mehmet Efendi anısına lokma döktüren altıncı ve yedinci kuşak temsilcileri bugüne kadar talan edildiklerini öne sürdükleri mallarının geri verilmesini istedi. Katipzade Sülalesini oluşturan Aksoy, Alpyörük, Kutluay, Çelebizade, Evliyazade, Kançıbanzade, Kantarcızade, Kapanizade, Kilimcizade, Osmanzade, Ragıp Paşazade, Yemişcizade Aileleri bir araya gelerek Katipzade Mehmet Efendi tarafından bağışlanan vakfiyelerin halka yeniden kazandırılması gerektiğini belirttiler.Kim bu Katipzadeler ?



Katipzade Mükafat hanım'ın oğlu olan Galip Menteşe'nin amcası Halil Menteşe, İttihat ve Terakki'nin en güçlü isimlerindendir.Halil Menteşe'nin oğlu Nahit Menteşe de  AP ve DYP hükümetlerinde  uzun yıllar bakanlık yapmıştır:

Nahit Menteşe'nin kardeşi Orhan Menteşe  Demokrat Parti'nin kurucularındandır.Nahit ve Orhan Menteşe'nin diğer kardeşleri Gazi Menteşe de AP'den Milas Belediye Başkanı seçilmiş.

Galip Menteşe'nin teyzezadesi Ferdi Akkaya'nın bacanağı Mazhar Germen'in damadı Şefik Fenmen'in dedesi Mustafa Vefik bey, Mithat Paşa'nın kızı Memduha hanım'ın oğludur.Ferdi Akkaya ve Mazhar Germen'in baldızları Feride hanım, Kapancı Cemaatinden Gürol ailesinin dünürüdür:



Mazhar Germen'in damadı Hikmet bey, Diyarbakırlı ünlü Pirinççioğlu ailesindendir:





Mehmet Sipahioğlu'nun eşi Kudret hanım, Kazım Taşkent'in teyzesinin kızıdır.

Mehmet Sipahioğlu'nun oğlu, Prof. Celal Şengör'ün dayısı olan Melih Sipahioğlu, eşi ve kızları:



Melih-Güngör Sipahioğlu'nun kızları Selda hanım'ın boşandığı eşi Enver Gocay'ın kızkardeşinin eşi Erkan Erkli'nin amcazadesi Hakan Erkli, Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ'ın kızkardeşinin eşidir:



Enver Gocay'ın amcası Ekrem Gocay:
 Mehmet Ağar, Nihat Camadan, Ziver Öktem ve ....gayrimeşru paraları Mehmet Ağar’ın dayısı Yılmaz Akçadağ ve ortağı Ekrem Gocay’a verilmekte, bu şahıslar da paraları büyük iş adamlarına vererek faiz almaktadırlar. Perşembe pazarında otomobil yıkayıcılığı yaparken kısa zamanda demir ticareti ve faizcilikle milyarder olan Ekrem Gocay ve ortağı Yılmaz Akçadağ’ın Kabataş üstünde yazıhaneleri vardır. Mehmet Ağar’a ait 18 adet ev ve arsa tapusu, dayısı Yılmaz Akçadağ’ın boşanmış olan eşi Şükran Akçadağ’ın üzerindedir. Dayısının eski eşi bu tapuların üzerinde gözükmesinden rahatsızdır.

Ekrem Gocay ve BJK kulübünde yöneticilik yapan kardeşi Hasan Gocay tefecilik suçundan  yargılanmış

 Ekrem Gocay'ın eşi Fahriye Gocay'ın babası Murat Bayrak , Sancak Tül AŞ'nin ve Sancak Air'in kurucusu, AP milletvekilli ve Alparslan Türkeş'in yakın arkadaşıdır.Bayrak MHP'de de yöneticilik yapmış:



Murat Bayrak'ın kızı Rukiye Yiğit, Yeşilçam oyuncularından Tamer Yiğit'in eşidir:




Zeynep Nedim Oyvar ve teyzesinin torunu olan (Tüli Kamhi'nin annesi) Nevgece Erel çocukluk günlerinde:


Zeynep Nedim Oyvar'ın mirası , Nevgece hanım'ın   çocukları ve kardeşleri  Görey ailesiyle hazineyi karşı karşıya getirmişti:


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder