Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

7 Aralık 2018 Cuma

Tüli Kamhi - Uşaklıgil ailesi - Erboy ailesi - Ahmet Mavitan - Selim Sarper


Musevi asıllı  işadamı Jak Kamhi'nin eşi olan Tüli Kamhi ilk evliliğini Süreyya Paşa'nın kızı Melahat hanım ile Latife hanım'ın kardeşi İsmail Vefik Uşşaklı'nın oğulları olan (ve üvey babası Ord. Prof. İhsan Şükrü Aksel'in soyadını taşıyan) Kemal Uşşaklı Aksel ile yapmış.Süreyya Paşa'nın oğlu Hayri İlmen , Latife hanım'ın kardeşi Vecihe hanım'ın eşidir.Çiftin oğulları Erdem İlmen, İsmet İnönü'nü kardeşi Hasan Rıza Temelli'nin kızı Mutlu hanım ile evlenmiş.

İsmail Vefik Uşşaklı'nın eşi Vildan hanım, Bursa Valisi İsmail Hakkı bey'in kızıdır.İsmail Hakkı bey , Kurtuluş Savaşına katılan komutanlardan Cafer Tayyar Eğilmez'in ve FB kulübü eski başkanlarından Razi Trak'ın babası Ahmet Hamdi bey'in kardeşidir.Razi Trak'ın  kızı  Elçin hanım Dışişleri eski bakanlarından Karakaş Cemaatinden  İsmail Cem (İpekçi)'in eşidir.

Vildan Uşşaklı'nın teyzesi Münevver Şahingiray, Genelkurmay eski başkanlarından Nuri Yamut'un dünürüdür. Münevver hanım'ın eşi Cemal Şahingiray ,gazeteci Mehmet Barlas'ın dayısıdır.Mehmet Barlas'ın eşi Canan hanım ve onun kardeşi Can Paker, Kapancı Cemaatindendir.


Fatma Gönül  İlmen Erboy'un  kayınvalidesi:


Fatma Zehra Erboy'un  kayınpederi İsmail Sıtkı Erboy'un amcazadesi Şeyhületıbba Nafiz Paşa'nın kızı                                                                            

Şeyhületıbba Nafiz Paşa'nın yeğeni Eczacı Ethem Pertev'in oğlu:
                                                                               



Not:Pertev Ertem'in kızkardeşinin eşi Hikmet Rauf Sarper,Dışişleri eski Bakanlarından Selim Sarper'in    amcasıdır. 

Pertev Ertem'in  diğer kızkardeşinin eşi Şevket Turgut, Harbiye Nazırı Şevket Turgut Paşa'nın oğludur.

Pertev Ertem'in damadı Aziz Harunoğlu'nun  amcasının eşi Emel hanım, Vedat Nedim Tör'ün amcasının, Esat Edin'in annesi Şirin hanım'ın teyzesinin ve Nevzat Tandoğan'ın baldızının kızıdır.

Saide Dağdeviren'in yeğeni Adil Şeyhületıbba'nın teyzesinin oğlu Selman Yönder, Kapancı Cemaatinden Esat Edin'in teyzesi Sevim hanım'ın eşidir:



Saide Dağdeviren'nin torunu Ahmet Mavitan'ın ilk eşi Rüksan (Ürgüplü)  hanım, Genco Erkal'ın dayısı Mecdettin bey'in kızıdır:




Fatma Zehra Erboy'un damadı Prof. Tevfik Remzi Kazancıgil'in amcazadesi Mediha hanım'ın damadı Tesit Ece, Keriman Halis'in kardeşidir.Keriman Halis'in kızı Ece hanım, İsmet İnönü'nün kızkardeşi Seniha hanım'ın torunu Dr. Kut Sarpyener'in eşidir.İsmet İnönü'nün kardeşi Hasan Rıza Temelli'nin kızı Mutlu hanım, Süreyya Paşa'nın oğlu Hayri bey ile Latife hanım'ın kardeşi Vecihe hanım'ın oğulları olan Erdem İlmen'in eşidir.



Fatma Zehra Erboy'un damadı Prof. Tevfik Remzi Kazancıgil'in  ilk eşinden dünyaya gelen oğlu Aykut Kazancıgil, gazeteci Şahin Alpay'ın teyzesinin kızı Gaye hanım'ın eşidir. Aykut Kazancıgil'in üvey babası Cemil bey'in kızkardeşi Muazzez hanım, Şeyhületıbba Nafiz Paşa'nın yeğeni eczacı Ethem Pertev'in kayınbiraderi Niyazi Özmay'ın eşidir.


            Fatma Zehra Erboy'un  kayınpederi İsmail Sıtkı Erboy ( A.Birinci , Tarihin Kara Kitabı):
                                                                                      

                                      İsmail Sıtkı Erboy'un amcazadesi Şeyhületıbba Nafiz Paşa:
                                                                                


İsmail Sıtkı Erboy'un torunu Mehmet Talat bey ve eşi Fatma Gönül İlmen Erboy'un oğulları Muammer bey, Namık Kemal'in torunu ve Rıfat Menemencioğlu'nun kızı olan Nahide Büktaş'ın torunu Zeynep hanım ile evlenmiş:



Latife hanım'ın kardeşinin eşi Vildan Uşşaklı'nın babası İsmail Hakkı bey (ortada), Razi Trak'ın babası Ahmet Hamdi bey (solda) ve Cafer Tayyar Eğilmez (Kaynak MustafArman )


Cafer Tayyar Eğilmez'in gelini Melihcan hanım'ın amcazadesi İlhan Fatma hanım, 1982 anayasasının mimarı Orhan Aldıkaçtı'nın amcazadesi Rüştü bey'in eşidir.İlhan Fatma - Rüştü Aldıkaçtı'nın gelinleri Müge hanım, Halil Bezmen'in amcası Ali Refik bey'in torunudur:



Cafer Tayyar Eğilmez'in gelini Melihcan hanım'ın diğer amcası Hasan Tahsin bey, Kurtuluş Savaşında 57. tümen komutanı olan Mehmet Şefik Aker'in damadıdır.Hasan Tahsin bey'in kızı Birgan hanım, Hasan Polatkan'ın kayınbiraderi, Hüsamettin Cindoruk'un eşinin dayısı olan Sabri Çifkurt ile evlenmiş.Çiftin kızları Hilal hanım,  Rahmi Koç'un eski eşi Çiğdem Simavi'nin dayısı Kemal Sadıkoğlu'nun gelinidir:



Cafer Tayyar Eğilmez'in kızı Kamile hanım'ın görümcesi Zehra hanım, Bedia Muvahhit'in dünürüdür.Bedia Muvahhid'in eltisi Afife hanım, Satvet Lütfi Tozan'ın kızkardeşi Hatice hanım'ın görümcesidir.Satvet Lütfi Tozan'ın kardeşi Zahide hanım, Hüsrev Gerede'nin kardeşiyle evlenmiş:



Cafer Tayyar Eğilmez'in kardeşi Ahmet Hamdi bey'in oğlu, İsmail Cem (İpekçi)'nin kayınpederi olan Razi Trak'ın eşi Emine hanım, Tercüman-ı ahval gazetesinin kurucusu Çapanzade Agah Efendi'nin torunudur.Emine hanım'ın kuzeni Leyla hanım, Dinç Bilgin'in  amcazadesi Arif bey'in eşidir.Bilgin ailesi Yakubidir:




Vildan Uşşaklı'nın teyzesinin dünürü Genelkurmay eski Başkanı Nuri Yamut ve kızları:



Vildan Uşşaklı'nın teyzesinin eşi, Nuri Yamut'un dünürü Cemal Şahingiray, Mehmet Barlas'ın dayısıdır.Cemal Şahingiray'ın damadı Hasan Tahsin Banguoğlu , eski Milli Eğitim Bakanlarındandır.

Hasan Tahsin Banguoğlu'nun kardeşi Emin bey'in kayınpederi tütün tüccarı Hüseyin Kavalalı, İş Bankasının ve MIT'ten önceki istihbarat örgütü Mim Mim'in kurucularındandır:



Hasan Tahsin ve Emin Banguoğlu, felsefeci yazar Hilmi Yavuz'un ikinci eşi Nuran Üçok'un dayılarıdır.Hilmi Yavuz'un ilk eşi ve iki çocuğunun annesi oyuncu Esin Eden, Kapancı Cemaatindendir:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder