Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

18 Aralık 2014 Perşembe

Karakaş cemaati ve Türk sineması


Müteveffa dışişleri  bakanımız İsmail Cem İpekçi'nin babası , Abdi İpekçi'nin amcası  İhsan İpekçi'nin sinema serüveni Wikipedia'da  şöyle anlatılmış:

 Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra Berlin'de (Almanya) ticaret eğitimi görmüştür. Berlin'de sinemanın büyük kazanç getirdiğini gören İhsan İpekçi, babasını ve büyük amcası Kani Bey'i ikna ederek 1923 yılında Beyoğlu Caddesi'ndeki Elhamra Sineması'nın işletmeciliğini alarak aileyi sinema sektörüyle tanıştırmıştır. 2 yıl sonra ise Melek (bugünkü Emek) Sineması ile bir marka olmuştur.1920'li yılların ortalarından itibaren de sadece filim ithal etmekle kalmamış, yerli filmler de yapmaya başlamıştır. Yerli filmlerin senaryolarının hazırlanmasıyla birlikteNazım Hikmet ve Muhsin Ertuğrul da İhsan İpekçi'nin yanında çalışmıştır. "İhsan Koza" müstearıyla romanlar ve senaryolar da yazmıştır. 


Ünlü fim şirketi Özen film'in kurucuları kimmiş bakalım:

Özen Film’in kurucuları, şirketin bugünkü yöneticisi, sinemacılık ve filmcilik sektörümüzün duayeni Mehmet Ergin Soyarslan’ın büyükdedesi Mehmet Rauf Bey, Fatma Pekin, İbrahim Pekin, Osman Rauf Sirman (Mehmet Soyarslan’ın anne tarafından dedesi), Rabia Mediha Sirman (Mehmet Soyarslan’ın annesi) ve Asaf Sirman’dı (Mehmet Soyarslan’ın dedesinin erkek kardeşi). İtalyan asıllı İzmirli Mösyö Piyer Do Polo’da bir süre sonra ortaklar arasına katıldı.Özen Film, 1920’li yıllarda Mehmet Rauf Sirman (Mehmet Soyarslan’ın büyük dedesi), Cemal Ahmet Pekin ve Osman Rauf Sirman tarafından kurulan Opera Filmcilik adlı şirketin ve 19 Mayıs 1934 Cumartesi günü Cemal Pekin, Fatma Pekin, İbrahim Pekin, Osman Sirman, Mediha Sirman, Asaf Sirman tarafından kurulanSümer Sinemacılık adlı şirketin yeniden yapılanmış halidir.
Mehmet Soyarslan’ın büyük dedesi Mehmet Rauf Bey, Osmanlı döneminde Selânik’te Posta Müdürlüğü yaptı, 1912’de Selânik’in Yunanistan’ın eline geçmesi üzerine İstanbul’a gelip savaş yıllarında atlar için eyer yaparak kendisinin ve ailesinin geçimini sağladı

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder