Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

3 Ocak 2016 Pazar

Nihat Erim - İbrahim Sarım Paşa - Ömer Lütfi Yasan - Kenan Işık - Sadıkoğlu ailesi


Eski Başbakanlardan Nihat Erim'in annesinin halası Eda hanım'ın ve Sadrazam Koca Mustafa Reşid Paşa'nın da damadı olan Sadrazam İbrahim Sarım Paşa'nın torunu Leyla hanım'ın eşi olan Kaynarcalı Ahmet Edip Paşa'nın dedesi:

Onun oğlu Süleyman bey. Süleyman beyin çocuklarının bir kısmını çıkarabiliyoruz. En büyük evladı Rıza bey. Rıza beyin 3 oğlu var: En büyük oğlu Mustafa Rıfat bey. İkinci oğlu Süleyman bey, Kaynarca Uzunalan Köyüne yerleşiyor. Onun iki oğlu bir kızı var, Refik Saner, oğlu II. Refik Saner halen köyde hayatta. I.Refik'in kardeşi İstanbul'da diplomattı Ruhi Saner, İstanbul'da o kol devam ediyor. Rıza beyin küçük oğlu İsmail. O kol İstanbul'a yerleşmiş. Onun oğlu Müfit bey, Mektebi- Mülkiye-i Şahane mezunu. Önce valilikler yapıyor, Kütahya, Isparta valiliği vs. Valiyken 1908-12 yılları arasında Osmanlı Meclis-i Mebusan'ında İzmit mebusu (milletvekili) seçiliyor. Tekrar vali oluyor. 1934'te Soyadı Kanunu çıktığında, Müfit bey "Saner " soyasını alarak hepimize bu soyadını kazandırıyor. Bütün aileye tebliğ ediyor, herkes bu soyadını alıyor. Onun oğlu Ahmet Ferit Saner önemli bir şahsiyet. Avrupa'da mühendislik öğrenimi görüyor, Türkiye'ye gelip Milli Eğitim Bakanlığında Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Bakanlık Müsteşarlığı yaptı. Ülkemizde teknik eğitimi kuran, geliştiren, teknik eğitime çok büyük emekleri olan kişidir. Müfit Saner'in kız kardeşi Saibe Hanım, bizim aileden ilk Amasya'ya gelin gidendir. Eşi Emekli Albay Ömer Lütfü Yasan, Atatürk'ün yakın arkadaşlarındandır, Atatürk döneminde 2 yıl Nafia (Bayındırlık) Bakanlığı yapan biridir. Müfit beyin kızı Mübeccel Hanım, Hacı-Bayram-ı Velinin torunuyla evliydi. Soyadları Hacıbayramıveli'dir. 
Rıza Beyin en büyük oğlu Mustafa Rıfat Bey, tahminen 1830'larda doğmuş, Zehra hanımla evli. Kaynarca'da otuyor. Kaynarca Âyanı aynı zamanda. Dedesi Hacı Ali Beyin vakfettiği, halkın eski cami dediği, merkez camiinde de imamlık yapıyor bir yandan da. 1892'de vefat ediyor. Rıfat Beyin en büyük erkek evladı, benim dedemin babası Ahmet Edip Paşa.



Ahmet Edip Paşa'nın amcası İsmail bey'in kızı Saibe hanım, Ömer Lütfi Yasan ile evlenmiş.Ömer Lütfi bey'in amcazadesi Vedia Nomanoğlu , Vedat Milor'un babasının dayısı Celal Ulusan'ın dünürüdür.

Ömer Lütfi Yasan'ın damadı, Selanik Valisi Hasan Refik Paşa'nın torunu olan Vehab Salahor'un amcasının kızı Kısmet hanım, Abdi İpekçi ve İsmail  Cem'in amcalarının oğlu Lemi İpekçi'nin eşidir.

Vehab Salahor'un damadı Erol bey'in kardeşi Fethi Ahmet Paşa'nın torunlarından  Ömer Refik Yaltkaya ,Celal Bayar'ın torunları  Demirtaş Celal ve Atilla Celal Bayar'ın üvey babasıdır:


Muazzez Tahsin Berkand - Bedirhaniler - Vedat Milor - Fethi Ahmet Paşa - Celal Bayar - İpekçiler - Köse Raif Paşa



Ömer Lütfi Yasan'ın kayınbiraderi Müfit Saner'in oğlu:
                                                                   


Ferid Saner'in kayınvalidesi:
                                                                           


Ferid Saner'in yeğeni Pertevniyal Sadıkoğlu'nun kayınvalidesi:





Not : Ahmet Edip Paşa'nın sülalesi: Sakaryalı bir Paşa ailesi

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder