Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

11 Haziran 2016 Cumartesi

Refik Koraltan - Alaattin Yavaşça - Nemlizadeler - Can Kıraç


Demokrat Parti'nin kurucularından   Refik Koraltan'ın damadı:
                                                                        


Refik Koraltan'ın dünürü:




Refik Koraltan'ın damadı Haluk Timurtaş'ın  teyzezadesi ( Kaynak: Yalnız, sırsız ve korkusuz sanatçı  ):

Hacı Cemil Yavaşca'nın ata dedeleri Kırım'dan gelmiş. Fatih Sultan Mehmet'in  Kaptan-ı Deryası  Yavaşca Mehmet Şahin Paşa'dan geliyor nesil. Bütün sülale Osmanlı Cihan Devleti'nde önemli görevler üsleniyor. Öyleki devlete ve millete yaptıkları hizmetlerden ötürü Osmanlılar büyükdede Yavaşca Süleyman Çelebi'ye Kilis'in Keferrahim Köyü'nü  bağışlıyor. Daha sonrasında 1675 yılında kurulan Yavaşcazade Aile Vakfı ile topluma hizmet götürüyorlar. Son mütevelli heyeti başkanı da Alaeddin Yavaşca'nın babası Hacı Cemil Bey'dir. Vakıf ruhu ve heyacanı daha o günlerde başlıyor Yavaşca Ailesi'nde.
Alaeddin Yavaşca'nın Kilis'te Tekye Camii'nin bitişiğinde doğduğu (1 Mart 1926) ev bu vakıf geleneğinin devamı olarak Ankara merkezli Yoksullara Yardım Vakfı YOYAV'a vakfedilmiştir. Çocuğu olmayan Yavaşca ailesinin öteki mal varlıkları da Türk Eğitim Vakfı'na hibe edilmiştir. Tam örnek bir vakıf aile.
Baba Hacı Cemil Bey ve Anne Kınoğlu Kadri Efendi'nin kızı Enver Hanım bu en küçük çocuklarına "dinin alası" anlamına gelen Alaeddin ismini veriyor. Hep elüstünde bir çocukluk yaşadı Alaeddin Yavaşca. Baba Hacı Cemil Bey örnek bir aile babasıdır. Akrabalarına inanılmayacak derecede düşkündür, açık fikirli, geniş kültürlü ve hoş görülüdür. Anne Enver Hanım ise  herkese şefkatle bakan, dedikodu sevmeyen ve sürekli elindeki tesbihle zikreden, dualarda bulunan biri. Ailenin çocuklar üzerindeki katkısı bir mektepten daha fazladır. Teyzesi Timurtaş Ailesi de öyledir, maruf ve kültürlü akrabalarıdır. Teyze çocukları Haluk Timurtaş(milletvekili), Faruk Kadri Timurtaş(Prof. Dr.) ve Kamran Yüce ile çocukluk dönemi birlikte geçmiştir.


Alaattin Yavaşça'nın kardeşi:



Alaattin Yavaşça'nın teyzezadesi:



Alaattin Yavaşça ve Haki Dolunay'ın akrabaları:






Not: Vakıf Çakmur'un  eşi, Nemlizade ailesinden  Şefika hanım  ,  Hasan Pulur'un  dayısının kızıdır.

Vakıf Çakmur'un baldızı Fahire Atav'ın kayınbiraderi Nüzhet bey, Can Kıraç'ın kayınpederidir.


Vakıf Çakmur'un kardeşi Akif bey'in kayınbiraderi Muzaffer Canbolat, Nejat Verdi'nin kardeşi Perihan hanım'ın eşidir:




Refik Koraltan'ın damadı Haluk Demirtaş'ın kardeşi: Faruk Kadri Timurtaş


Refik Koraltan'ın amcazadesi Meşhude hanım'ın oğlu Kemal Aygün, siyasetçi Mehmet Ali Bayar'ın dedesidir.


Refik Koraltan'ın  gelini Süheyla hanım, Suphi Bereket'in kızıdır:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder