Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

25 Haziran 2016 Cumartesi

Mithat Paşa - Sarıcazadeler - Hüseyin Kazım Kadri


İstanbul Şehremini ve Trablusgarp valisi olan Ahmet Rasim Paşa'nın oğlu Mehmet Vefik bey'in Mithat Paşa'nın kızı Memduha hanım ile evliliğinden dünyaya gelen  Refik Fenmen'in oğlu Rasim Fenmen'in kayınpederi:

Cumhuriyet, 21 Haziran 1950, Sayfa 2

vüzeradan  İsmet paşa  ve Şevket paşanın torunu Şevket Erbayın biraderı Husseyin Sarıcanın eniştesi Atına  Konsolosu Affan  Akca, Lahey  Başkâtıbi Rasım Fenmenin kayınbabaları ile Dr Raife Erbay ve İsmet Erbay'ın amcaları  KUDRET ERBAY ..........



Kudret Erbay'ın kardeşi :

Cumhuriyet, 20 Şubat 1963, Sayfa 5

Erbay'ın büyükbabaları, Afife Akça, Ülviye Fenmen'in amcaları, Rikkat Kunt, Reşit Kandan ve Fusun EfçH'mn dayıları Y. ELEKTRtK MÜHENDİSİ  ŞEVKET ERBAY  19 Şubat 1963 günü duçar oldugu hastalıktan kurtulamıyarak Hakkın rahmetıne kavusmuştur. 20 Şubat çarşamba günü oğle namazı Şişli Camiindıe kılınarak Zincirlikuyu Asri mezarlıgına defnedilecektlr. 




Şevket Erbay'ın kayınbiraderi:








Not: Bu akrabalık zincirinin devamı:

Sultan Vahidettin - Ahmet İzzet Paşa - Sarıcazadeler - Suphi Bereket - İlter Türkmen - Ahmet Nesimi Sayman - Orhan Mithat Barbaros - Haldun Dormen



Şevket Erbay'ın dünürü Ziya Yörük'ün kardeşi Ord. Prof. Abdülhak  Kemal Yörük , Trablusgarp valisi Ahmet Rasim Paşa'nın torunlarından Fatma Hayriye hanım'ın eşidir.İlk evliliğini Vedat Nedim Tör'ün amcası ile  yaparak kızkardeşi Raika hanım ile  elti olan  Fatma Hayriye hanım, Nevzat Tandoğan'ın eşi Fahriye hanım  ve Kapancı cemaati'nden müteveffa işadamı  Esat Edin'in anneannesi Zübeyde Durusoy'un da  kardeşidir.Zübeyde hanım'ın eşi Esat Durusoy , Nevzat Tandoğan'ın amcazadesidir.


Zübeyde Durusoy'ın kızı Leyla hanım'ın babası Cemal Bükey, Kemal Derviş'in amcasıdır.Kemal Derviş'in babası Rıza bey, Sarıcazadelerden Nimet hanım ile de bir evlilik yapmış.Nimet hanım, Prof .Ragıp Sarıca'nın kardeşidir.


Kudret ve Şevket Erbay'ın kardeşleri  Güzide Kunt, Meşrutiyetin ilanı üzerine  Tevfik Fikret ve Hüseyin Cahit Yalçın ile beraber Tanin gazetesini çıkartan Hüseyin Kazım Kadri bey'in eşidir.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder