Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

29 Eylül 2016 Perşembe

Ahmet İzzet Paşa - Karaosmanoğlu ailesi - Osman Hamdi bey - Enver Paşa


Eski Sadrazamlardan Ahmet İzzet Paşa'nın kardeşi Abdülhalim Esat Paşa'nın kızı
                                                                         


Nihal Furgaç'ın annesi Vedia hanım'ın amcasının damadı:



Mecid Duruiz'in amcazadesi, eşi Samiha hanım'ın halazadesi:



Nihal Furgaç'ın kardeşi Suha Furgaç'ın  kayınpederi:

 VEFAT Maraş eşrafmdan merhum Ahmet Ceylân ve Hatice Ceylân'ın oğlu, Necmiye Ceylân'ın kıymetli esi. Belkıs Ozuygur, Zulâl Ceylân, Özdil Furgaç'ın sevgili babaları, Ali, Sinan, Ceylân. Leylâ, Hülya Özuygur'un dedeleri, merhum Ali Rıza Ceylân, Hamit Ceylân, merhum Seher ve Su«îa, Dr. Naci Ceylân, merhum Mehmet Ceylân'ın kardesleri, merhum Sait Servet ve Ferdiye Zengin'in damatları, Dilfiruz Zengin, Süleyman Servet Zengin, Mükerrem Yaveroglu, Meral Ceylân ve Mine Çetindag'ın enişteleri, Mes'ut Ozuygur, Ertugrul Ceylân ve Suha Furgaç'ın kayınpederleri, Sami Karaceylân. Fikret Tamtürk, Neriman Tusavul, Metin Ceylân, Müveddet Tarman, Nejat Ceylân, Sumru ve Kumru Ceylân'ın amcaları, Osman, Fehmi ve Mehmet Yazıcıoglu'nun dayıları, Ankara Nümune Hastahanesl Emekli Eczacılarından SEYİT CEYLÂN 12 KylOI 1966 günü Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi 14 Eylül 1966 çarsamba günü öğle namazını müteakip Hacıbayram Camiinden kaldırılarak ebedi lstirahatgâhına tevdi edilecektir. 



Suha Furgaç'ın eşi Özdil hanım'ın amcası:


Naci Ceylan'ın dünürü:



Özdil Furgaç'ın diğer amcasının eşi:



Özdil Furgaç'ın amcasının kızı Müveddet Tarman'ın kayınpederi:



Müveddet Tarman'ın  görümcesi Belkıs Torunoğlu'nun kızı  Sedef hanım'ın kayınpederi:






Not: Sadi Eldem'in eşi Rana hanım'ın annesi  olan Sultan  Abdülmecid'in torunu Naciye Sultan, Enver Paşa'nın eşiydi.Paşa'nın vefatının ardından Naciye hanım kayınbiraderi Kamil Killigil ile evlenmiş.

Sadi Eldem, ünlü ressam Osman Hamdi bey'in kardeşinin torunudur:





Nihal Furgaç'ın dayısının dünürü  Fatma Sabiha Oklar'ın kardeşinin damadı Ziya Atamer , Nazım Hikmet'in yeğenidir:




Eski Sadrazamlardan Ahmet İzzet Paşa'nın kızkardeşinin ikiz oğullarından  Celalettin Germiyanoğlu Billur Kalkavan'ın annesinin babası, Celalettin bey'in ikiz kardeşi Ali Haydar Germiyanoğlu ise Sultan Vahidettin'in kızı Ulviye Sultan'ın ikinci eşidir.Ulviye Sultan'ın ilk eşi son Sadrazam Kırımlı Ahmet Tevfik Paşa'nın oğlu İsmail Hakkı Okday , daha sonra Bülent Ecevit'in annesinin teyzesiyle evlenmiş.


Ulviye Sultan - İsmail Hakkı Okday'ın kızları Hümeyra Özbaş'ın kızı Hanzade hanım'ın  Osman Refik Evliyazade ile evliliğinden Mesude ve Neslişah isimlerinde iki kızı var.




Nihal Furgaç'ın kardeşinin eşi Özdil Furgaç'ın amcasının dünürü  Mehmet Hayrettin Tansever ,  Kasım Gülek'in eşi , Aylin Devrimel'in kardeşi  olan Nilüfer hanım'ın ilk eşi Aziz Tansever'in amcasıdır.Aziz bey'in son eşi Leyla hanım Kapancı cemaati'nden Osman Erbelger'in baldızı.


Aziz Tansever'in kardeşi Melek El Nimer'in kayınpederi, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün kurucularındanmış:





Neyir Karasoman'ın eşi Kani Karaosman, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun dayısıdır.

Neyir Karaosman'ın dayızadesi Cavide Uzdil, Murat Belge'nin annesidir.



Mecit Duruiz'in eşi Samiha hanım halasının kızı, Samiha hanım'ın amcasının kızı Vedia Furgaç , Ahmet İzzet Paşa'nın kardeşinin eşi oluyor.


Samiha Duruiz'in kardeşinin eşi eski vali ve milletvekillerinden Zühtü Durukan hakkında yazılanlar:

  Erzurum’da görev yapmasına rağmen Erzurum’u ve Erzurumluyu bir türlü sevemeyen dönemin Erzurum Valisi Zühtü Durukan’ın basiretsiz yönetimi, mevki-i müstahkem kumandanı Tatar H. Paşa’nın komitacı ve ceberrrud  tutumu, Erzurum Belediye Reisi Nafiz Beyin korkaklığı sonucu; Erzurum’daki uygulamada maalesef felaket yaşandı. Haksız yere insanlar asıldı, hatta asılanlar arasında bir kadın vardı. İsmi  Şalcı Bacı olan bu mazlumenin boynuna ip geçirilirken “Allah canızı ala benim esgigetek halimle şapkayla-fesle ne alakam var” dediği rivayet edilir. Bunlar Erzurum’a yapılan haksızlıklardı.

Devamı: Her telden Erzurum ve Erzurumlu       

Yazıda ismi geçen Tatar Hasan Paşa , Çetin Altan'ın dedesidir.   


Zühtü Durukan'ın kızkardeşinin görümcesinin oğlu Oğuz Gökmen'in akrabaları:


                                     
                                                                                              

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder