Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

25 Eylül 2016 Pazar

Nüzhet Kandemir - Mehmet Kamil Berk - Vural Beyazıt - Necmettin Sadak - Ahmet Emin Yalman - Kasım Gülek


Çorlulu Mahmut Celalettin Paşa'nın oğlu Atıf Esenbel ve Ercüment Ekrem Talu ile birer evlilik yapan  Hatice hanım, Rıdvan İsmail Paşa'nın kızıdır.Paşa'nın kardeşi Reşit Paşa, eski büyükelçilerden Nüzhet Kandemir'in dedesidir:

Çorlulu Mahmut Celalettin Paşa - Rıdvan İsmail Paşa - Ercüment Ekrem Talu - Nüzhet Kandemir



Nüzhet Kandemir'in annesi:
                                                                       


Feriha Kandemir'in dayısının oğlu :



Mukip Kutadgu'nun dayısı:

AGI B İ R KAYIP Eski Idarei Mahsusa Müfettişlerinden merhum Hüseyin Hüsnü Bey ilo merhume Hafize Lütfiye Hanımın oğlu, merhume Safiye Yeğül'ün eşi, merhume Emine Kutadgu ile Hasibe Ulasay'ın. merhum Yahya Suphi ile Mehmet Şevket ve Abdi Tevfik Yegül'ün kardeşleri, merhum Cevdet Kutadgunun kayınbiraderi. Mükib ve İsmet Kutadgu'nun dayıları, Necat, Nakiye. Fuat, Medih, Handan, Refhan Yegül ile Sükran ve Haydar Yalçm'ın amcaları, Saso ve Tarık Ziyal ile Vedide ve Saim Göknar'ın enişteleri, İstanbul Darülfünunu, Halkah Ziraat ve Orman Mektepleri, Haydarpaşa Baytar Mektebi Profesörlerinden, Ankara Ziraat Enstitüsü Rektörlüğünden emekli, Ordinaryüs Profesör Veteriner, Dr. Kimyager  FAZLI FAİK YEGÜL kısa bir hastalığı mütaakıp seksen dört yaşında hayata gözlerıni kapamıştır. Nâaşı, 19 ekim salı günü, öğleyin Kadıköy Iskele Camiinde namazı kıhındıktan sonra, ebedî istirahatgâhına tevdi olunacaktır. Mevlâ rahmet evleve



Fazlı Faik Yegül'ün eşinin akrabası Saim Göknar'ın dayıları:



Necdet Göknar'ın eşi:



Hulki Göknar'ın kızları Tülün ve Güler hanımlar'ın teyzeleri:




Fazlı Faik Yegül'ün kardeşinin eşi:

Cumhuriyet, 02 Temmuz 1951, Sayfa 3

Paşmakçızade Aziz Molla ahfadından esbak Haleb Maarif Müdürü merhum Hüseyin Zeki bey'in ve Emine Vasfiye ....hanım'ın kerimelerinden  ve Haydarpaşa lisesi fransızca öğretmeni Abdi Tevfik Yegül'ün eşi ve İstanbul belediyesi İktisad müdürlüğü murakıbı Metin Yegül ile Şükran Önhon ve Refhan Yegül'ün anneleri hayırsever kadınlarımızdan ALİYE TEVFİK YEGÜL ......Merdivenköy mezarlığına defnedilecektir.


Aliye Yegül'ün kardeşi:                                                                                   


Aliye Yegül'ün  eniştesi Kamil Sosyal'ın eniştesi :
                                                                             






Not: Eşref Sander'in  üvey oğlu Aziz Tansever Kasım Gülek'in eşi Nilüfer hanım'ın ilk eşidir.Aziz Tansever'in son eşi Leyla Pınar Tansever , Kapancı cemaati'nden olan  Fevziye Mektebleri Vakfı eski başkanlarından  Osman Erbelger'in baldızıdır.


Eşref Sander'in teyzesinin kızı  Rezzan Yalman, Ahmet Emin Yalman'ın eşidir.

Rezzan Yalman'ın kardeşi Sinan Korle'nin kayınvalidesi Münire Ertuğrul, Padişah II. Abdülhamit'in kızkardeşi Cemile Sultan'ın ve Fethi Ahmet Paşa'nın oğlunun torunlarıdır:




İlhan Maier, Dışişleri eski bakanlarından Necmetin Sadak ile de bir evlilik yapmıştı.İlhan hanım'ın kardeşi Nihal Berkiş ise Fethi Ahmet Paşa'nın torunlarından Şevket Mocan'ın eşiydi :

 Ünlü Mocan Yalısı, Pembe Yalı’nın sahibi Şevket Mocan, ünlü bir sağcı, ünlü bir mason ve DP milletvekili Şevket Mocan’ın karısı Sara Hanım, Nazım Hikmet’in teyzesi. Şevket Mocan’ın çocukları Ayşe, Dündar Baştımar’la evleniyor, diğer çocuk Rüya da Samet Ağaoğlu’nun oğlu Mustafa Kemal Ağaoğlu’yla. Daha sonra da Rüya Hanım bir evlilik daha yapıyor İlhan Nebioğlu’yla evleniyor ve Londra’da oturuyorlar. Şevket Mocan’ın Nazım Hikmet’in teyzesi olan Sara Hanım’la evlenmeden önceki eşi olan Nihal Hanım’ın babası eski milletvekili Ahmet Refik Uluçay; Nihal Hanım, Necmettin Sadak’ın da baldızı. Sedef Adası’nın eski sahibi Rüyap Şehsuvaroğlu, Şevket Mocan’ın kuzeni. Necmettin Sadak, eski Dışişleri Bakanı, mason ve Ali Naci Karacan’ın da ortağı, Akşam Gazetesi’nin eski sahibi. Şevket Mocan’ın çocuklarından Ayşe, Dündar Baştımar’la evleniyor. () (Şevket Mocan’ın babası Deli Remzi Paşa, annesi ise Ayşegül Mediha ve Ayşegül Mediha Hanım’ın babası da İngiliz Sait Paşa. İngiliz Mehmet Sait Paşa İngiltere’de okuduğu için İngiliz deniyor. Müşir, Vali, Rasathane Müdürü; Divanyolu 2. Ada’da gömülü. ( ) Şevket Mocan’ın baba dedesi de Fethi Ahmet Paşa, Pembe Yalı’yı yani Mocan Yalısı’nı da yaptıran o zaten ve ilk Viyana Sefiri. (Devamı: milliyetçiliğin sistematikleştirilmesi)



Şemime Göknar'ın torunu  Emre Tepeler, eski donanma komutanlarından Vural Beyazıt'ın kızı Meltem hanım ile evlenmiş:



Mukip Kutadgu'nun baldızı Adalet hanım'ın kızı, babası Irak Kürtlerinden olan Neşmil Kasumlu:



Mukip Kutadgu'nun dayısı Ord. Prof. Faik Fazlı Yegül , Mehmet Akif  Ersoy'un yakın arkadaşlarındandır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder