Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

10 Ocak 2017 Salı

'' Kararmışlar ''


Cengiz Şişman'ın Burden of Silence / Suskunluğun yükü kitabında Sabetaycılar ve  evlilik üzerine yazdıkları:

                                                                       


Yazar Dönmelerin  Müslümanlara ek olarak  Yahudiler, hatta dahil oldukları  Dönme cemaati dışındakilerle  evlenmelerine izin verilmediğinden ayrıca evliliklerin çoğunlukla beşik kertmesi yoluyla yapıldığından bahsetmiş.


Dönme inancına göre  her Dönme Tanrı'nın dişil tarafı olan Şekina'nın nurunu taşır ve bu kişiler yabancılarla evlendiklerinde bu nedenle ''Kararmış'' diye nitelendirilirmiş.

Karakaş cemaatinde , Musa Peygamber'in  Sina dağından topladığı 70 ruhu takipçilerinin vücuduna yerleştirdiği ve kendilerinden   olmayanlarla evlenildiğinde bu ruhların kaybedildiği inancı varmış.

Yazar Şeşbeşzadelerin kızı Rabia hanım'ın evliliği ile ilgili olarak devreye giren Osmanlı yönetiminin Rabia hanım'ı  ''ihtida etmiş''olarak  tanımlamasından hareketle Dönmelerin Müslümanlardan ayrı bir gurup  sayıldığını belirtmiş.



Yahudilerde Şekina inancının kaynağı:

Eski İsrail’de toplanma çadırının ve mabedin En Kutsal Yerinde görülen, Şekina olarak da bilinen mucizevi ışık nedir? 
İsrail halkının sevgi dolu Babası ve Koruyucusu olan Yehova, aralarında hazır bulunduğunu toplumuna açıkça gösterdi. Örneğin, hazır bulunuşunu Kendi tapınma yeriyle yakından ilişkili olan göz kamaştırıcı bir bulutla gösterdi.
Bu göze çarpan ışık gözle görülmeyen Yehova’nın hazır bulunuşunu temsil ediyordu ve hem çadırın hem de Süleyman’ın inşa ettiği mabedin En Kutsal Yerinde görünürdü. Bu ışık Yehova’nın fiziksel olarak orada bulunduğu anlamına gelmiyordu. Bildiğimiz gibi Tanrı insanlar tarafından yapılmış herhangi bir yapıda oturmaz (2. Tarihler 6:18; Elçilerin İşleri 17:24). Tanrı’nın kutsal mekânında parlayan bu doğaüstü ışık, başkâhine ve onun aracılığıyla tüm İsraillilere Yehova’nın koruyucu elinin onlarla ve ihtiyaçlarıyla ilgilendiğine dair güvence veriyordu.
Mukaddes Kitabın yazıldığı dönemden sonra bu ışık Aramcada Şekina olarak adlandırıldı; bu sözcük “oturan” ya da “oturulan yer, mesken, mekân” anlamına gelir. Bu terim Mukaddes Kitapta geçmez; fakat İbranice Kutsal Yazıların Targum adı verilen Aramca çevirilerinde bulunur.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder