Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

4 Aralık 2017 Pazartesi

Refik Halid Karay - Filmer ailesi - Mübeccel Argun - Ergun Göknel


Yakubi Cemaatinin önemli isimlerinden , Yeni Asır Gazetesinin  kurucusu  olan Fazlı Necip bey'in dünürü Hakkı Halit bey, ünlü yazar Refik Halit Karay'ın kardeşidir.


Fazlı Necip bey'in dünürü ve Refik Halit Karay'ın kardeşi Hakkı Halit bey'in eşi:



Muhlise Hakkı Halit Lebe'nin kardeşi Seniha Cıvay'ın görümcesinin oğlu:
                                                                                 

Talha Dinçel'in kızkardeşi Emel Filmer'in  oğlu :


Metin Şeref Filmer'in babası Metin bey'in anneannesi:



Seniha Cıvay'ın  görümcesi Adile hanım'ın eşinin yeğeni:


Adnan Hepgül'ün kuzeni Ercüment Kocamaz'ın oğlu Ahmet bey'in kayınpederi Fehmi Cillov'un kardeşi:

:



Not:İsmail Cillov'un kayınbiraderi Cevat Erbuğ, İski Skandalıyla tanıdığımız Ergun Göknel'in eski eşi Nurdan Erbuğ'un babasıdır.


Adnan Hepgül'ün dünürü Dürran Avcı'nın kuzeni Tayyar bey'in kayınbiraderi Recai bey , Terakki Vakfı Eski Başkanı Haluk Arığ'ın babasının teyzesinin eşidir:




Bergüzar Hüsamettin Argun'un damadı Ziya Gevher Etili'nin yeğeni Hayrünnisa hanım, Şeyhülislam Yahya Minkari ahfadından , Dr. Tarık Minkari'nin yengesi Pakize Esen Minkari'nin kızkardeşi Seniha hanım'ın dünürüdür:




Bergüzar Hüsamettin Argun'un kızı Spiker Mübeccel Argun aynı zamanda Türkiye'nin ilk aletli jimnastikçisidir.




Bergüzar Hüsamettin Argun'un damadı Cemil Filmer:


Lale Film’i devralışınızın öyküsü nasıl?
1979 yılına geldiğimizde Lale filmin patronları Filmer ailesi yaşlanmıştı. Binayı bana satmak istediler. İki ortağımla birlikte yıllarca personeli olarak büyük emek verdiğim bu tarih kokan binayı devraldık Filmer ailesinden. Cemil Filmer köklü bir sinemacıydı. Atatürk’ü yakından tanımış, ilk Türk filmini çeken Fuat Uzkınay’ın yanında asistan olarak bulunmuştu. Halide Edip’in Sultanahmet mitinglerinin kameramanıydı. Eşi de o mitinglerde konuşan kadınlardan biri olan Sebahat Hanımdı. Hatta Cemil Filmer ve Fuat Uzkınay’ın ortaklığıyla, şu anda Kadıköy itfaiyesinin bulunduğu bölgede “Milli” adında bir sinema kurulmuştu. Şirketi böylesine değerli bir aileden devralmak benim için her zaman gurur verici olmuştur. Devamı: Yesilcamin mutfağinda bir ömür


Cemil Filmer'in kitabı: Hatıralar, Türk sinemasında 65 yıl


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder