Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

5 Aralık 2017 Salı

Taner Berksoy - Kaan Terzioğlu - Hasan Rıza Soyak - Evliyazadeler - Sabri Ülgener


Prof. Dr. Taner Berksoy'un eşi Nurten hanım'ın kuzeni:
                                                                       


Tulu Gümüştekin'in eşi olan Turkcell CEO'su  Kaan Terzioğlu'nun babaannesi:



Nadire Terzioğlu'nun kardeşi:



Adnan Adman'ın kayınvalidesi:



Nadire Terzioğlu'nun dünürü , Kaan Terzioğlu'nun  annesinin babası olan Sabahattin Bilgütay'ın kardeşi  :




Nedime Kaçel'in görümcesi:



Nedime Kaçel  ve Sabahattin Bilgütay'ın yengeleri:



Fatma Somer'in kardeşi Mehtiye hanım'ın akrabası:






Not: İhsan Mukbil Onger'in  eşi Mesude hanım ve kardeşi Sabri Ülgener'in Nazım Hikmet , Ali Fuat Cebesoy , Mehmet Ali Aybar  ve Kazım Karabekir ile akrabalığı:




Fatma Somer'in kızı Asime Şehsuvaroğlu, Türkiye'nin ilk ehliyetli kadın sürücüsüdür:

Türkiye’nin ilk milletvekillerinden Mehmet Somer’in kızı olan Asıme Şahsuvaroğlu 1934 yılında sürücü belgesini aldığında ilk "ehliyetnameli" kadın olduğunu bilmiyormuş... 
İstanbul’un ünlü semti Şişli Halaskârgazi Caddesi’nde bulunan Atatürk Müzesi günün her saatinde ilgi toplayan bir yapı olarak dikkat çeker. Bunun nedeni, üç katlı yapının dantel gibi zarif ve bakımlı olmasıdır.Geçen hafta, bu tarihi binanın karşısında yer aldığı için gurur duyan 30 yıllık bir binanın üçüncü katına misafir olduk. Ziyaret nedenimiz Cumhuriyet tarihinde sürücü ehliyetli ilk kadın olan Asıme Somer Şahsuvaroğlu ile kısa bir söyleşi yapmaktı. Tam randevu saatinde zili çaldığımızda, bizi gerçek bir İstanbul hanımefendisi karşıladı. Hanımefendinin asil elini saygıyla öperken, elimizdeki mütevazı buketin ezikliğini yaşadık.1914 doğumlu olan Asıme Somer Şahsuvaroğlu, Cumhuriyet Türkiye’sinin ilk milletvekillerinden Mehmet Somer’in kızı olarak Selanik’te dünyaya gelmişti. Mustafa Kemal Atatürk ile Selanik’te aynı sokakta oturan Mehmet Somer, kızı henüz altı aylıkken İstanbul’a taşınmış ve Ata ile aynı saflarda yer almıştı. Yıl 1934 olduğunda, zarif bir genç kız olan Asıme Somer, ikamet ettikleri Taksim Sıraselviler’i bakın nasıl anlatıyor: "Boğaz’a ve Beyoğlu’na tepeden bakan Sıraselviler, o zamanların en güzel semtlerinden biriydi. Sokaklar çoğu zaman parfüm kokar, kirli bir zat görmeniz mümkün olmazdı. Yerli ve yabancı diplomatların tercih ettiği bir yerdi.



Elife Evliyazade'nin eşi Özdemir Evliyazade , Adnan Menderes'in dayısının kızı Mesude hanım ile Berin Menderes'in dayısının oğlu Nejat bey'in çocuklarıdır:



Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun kızkardeşi Selin hanım'ın yazdığı yemek kitabının tanıtımından:

"Dedem Sabahattin Bilgütay tarifleri bu kitapta yer alan yemekleri yaşamı boyunca keyifle yedi. Tanıdığım en ilkeli insanlardan biriydi. Böyle olmasında hiç şüphesiz gelişmekte olan, kimlik bulma arayışındaki Türkiye'nin önemli bir dönemine tanıklık etmesi ve birebir yaşadığı olaylardan doğru çıkarımlar yapıp, hayat felsefesini buna göre şekillendirmesi önemli rol oynamıştı... Genç Türkiye Cumhuriyeti tarihi türlü açılardan kaleme alındı. Ben de düşündüm ki, bir bürokrat, aydın ve Selanik kökenli bir burjuva olan dedemin bizlere aşıladığı yemek kültürü aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin belli bir tarihteki bir sosyal kesiminin gündelik yaşam sosyolojisine ilişkin bazı değerli bilgiler sunabilir. Tercih edilen mönüler, pişirilme biçimleri, sofra adabı, ritüeller... 



Hamdiye Yönak ve kardeşi Hasan Rıza Soyak'ın ablaları Şükriye hanım'ın damadı Basri Erdoğu, Suha Özgermi'nin dayısıdır:



Basri Erdoğu'nun kardeşi Tevfik bey'in eşi Emine Refika hanım, Mason Üstadı avukat Reşat Atabek'in eşinin dayısının eşi Nermin hanım'ın teyzesidir:



Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönem onun  genel sekreterliğini yapan Hasan Rıza Soyak'ın  oğulları Sungu ve Ertan beyler, Robert Kolejin ilk Türk müdürü Hüseyin Pektaş'ın kızları Necla ve Fatma Süveyda hanımlar ile evlenmişler:

Soner Yalçın '' Efendi ''  kitabından:



Hüseyin Pektaş'ın  dayızadesinin oğlu Tevfik bey, Atatürk'ün  çocukluk arkadaşı olan eski milletvekillerinden Asaf İlbay'ın damadıdır:



Hüseyin Pektaş'ın damadı, Hasan Rıza Soyak'ın oğlu olan Sungu Soyak'ın dünürü Sami bey'in kardeşi Lütfiye hanım'ın damadı Nimetullah Mahruki , Nasuh Mahruki'nin amcasıdır.Lütfiye hanım'ın amcazadesi Namık Zeki Aral , Rahşan Ecevit'in babasıdır:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder