Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

17 Ağustos 2018 Cuma

Abidin Dino - Ziya Bengü - İsmail Erez - Oral Çalışlar - Nevzat Tandoğan


Abidin Dino ve eşi Güzin Dino:
                                                                            


Abidin Dino'nun eşi Güzin Dino, '' Lastik Said '' namıyla bilinen edebiyatçı ve gazeteci Kemalpaşazade Said bey'in oğlu Asım Dikel'in kızıdır.

 Lastik Sait, Danıştay Bidayet Mahkemesi (Asliye Hukuk Mahkemesi)Başkanlığı yapmış, sonra Memur Seçimi Komisyonu üyeliğine atanmıştır....................Bidayet Mahkemesi  başkanı iken, 1899'da Yemen'e sürülür, aydın ve ileri düşünceli olduğu için. II. Meşrutiyetten sonra İstanbul'a döner ve Şurayı Devlet Tazminat Dairesi'nin başına getirilir. Gazetelerde yazılar yazar, Ahmet Mithat, Abdülhak Hamit ve Namık Kemal'in edebiyat anlayışına karşı çıkar. Bu yüzden de, Sirkeci'de Ahmet Mithat Efendi'den bir güzel meydan dayağı yer. İşte bu Sait Bey, "İntihabı Memurin Komisyonu'nun (Memur Seçme Komisyonu'nun) başına getirilir. Komisyondan istenen, hatır gönül saymadan memur seçmektir. Ne var ki, bu seçim için bir kural gösterilmemiş. Yapılacak şey, olsa olsa, baştaki yüksek görevlileri örnek almaktır. Sait Bey, padişaha (Sultan Reşat) sunduğu bu "mazbala layıhası'nda çok kötümser görünüyor. Şöyle ki, ona göre "bizim devlet işlerine dışarıdan bakılınca bir sürü haydutun halkı soymaktan ve izac etmekte bulunmasından başka bir devlet meselesi görülmüyor.
Tanzimat dönemi devlet adamlarından Ahmed Kemal Paşa’nın oğludur. Asıl adı Mehmed Said olup Kemal Paşazâde Said diye tanınır. Ahmed Râsim’e göre yaz kış ayağına lastik giydiği için kendisine “Lastik” lakabı verilmiştir. 
                                                             Devamı: SAİD bey, Lastik


Güzin Dino'nun amcası Esat Dikel'in oğlu:                                                                            


Mübin Dikel'in kızı Esen hanım'ın oğlu Tolga Ülgenerk'in dedesi:


Mehmet Ziya Ülgenerk'in dünürü:



Hacer Beria Kaymakçalan'ın  annesi Mesrure Sargın'ın teyzesi:
Merhum Seccadecibaşı İzzet beyle Hatice Çesmiafet hanımın kerimesi merhum Halep Mebusu Sadi efendi gelini merhum Suvari Kaymakamı Mashar Kazancı (Mashar hoca) nın refikası, Refika Necipoğlu ve Necati Lugal'ın ablaları, Esat, Cahit ve Melih Kazancı ile Nihâl Evin'in valideleri, merhum Ahmet Fevzi Paşa ile merhum Orgeneral Fazıl Bilge ve Ali Necipoğlu ile Emel Sargın'ın baldızı, Yüksek Mühendis Nurettin Evin, Hadiye ve Sevgi Kazancı'nın kayınvalideleri, Mehmet Kefeli'nin büyük kayınvalidesi, Güzin Lugal'in görümcesi, Mebrure Bilge, Mesrure Sargın, Safiyettin Big ve Beyrut Büyük Elçisi İsmail Erez, Bülent ve Ercüment Necipoğlunun teyzeleri, Ahmet Bilge, Beria Kaymakçalan, Ayşe Gül Sargın, Mehmet ve Müzeyyen Big'in büyük teyzeleri, Tülin Kefeli, Izzet Evin, Sadi ve Meril Kazancı'nın büyük anneleri Salihatı Nisvandan  SAİDE KAZANCI Hanımefendi 25.1.1968 Perşembe günü vefat etmistir. Cenazesi 26.1.1968 bugünkü Cuma günü öğle namazını mütaakip Şişli Camiindan kaldırılarak Zincirlikuyudaki ebedi irtirahatgâhına tevdi edilecektir 


Güzin Dino'nun amcası Cemil Dikel'in damadı:


Sedat Etker'in damadı Onyıl Soydaş'ın anneannesi:

VEFAT Ankara eski Polis Müdürlerinden merhum Osman beyin kıymetli eşi, Mukbil Erkel , Behice Soran, Mevhibe Soydaş , Türk Ticaret Bankası ve Denizcilik Bankası eski Müfettişi Muzaffer Erkeller ve Yalova Kaplıcaları Muhasebecisi Enver Erkeller'in sevgili anneleri, Yük. Müh. Sabri Soran, Dr. Mütehassıs î. Hakkı Soydaş, Emine Erkel, Muallâ ve Gönül Erkeller'in kayınvalidesi, Nurhan ve Yük. Kimya Muh. Harun Reşit Kuraner, Osman ve Nuran Erkel, İpek, Feza ve Neşenin babaanneleri, Onyıl ve Leylâ Soydaş, Müh. Sönmez Soran, Bilge ve Fikret Aracı ile Oya ve Mustafa Molu'nun anneanneleri. Salihatı Nisvandan PENBE ERKELLER Hanımefendi  16.2.1963 tarihinde hakkın rahmetine kavuşmustur. Cenazesi 17.2.1963 tarihinde pazar günü öğle namazını mütaakıp Pendikte Büyük Camiden kaldırılarak Pendık kabristanına defnedilecektir Allah rahmet eylesin. Erkeller ailesi


                                         Onyıl Soydaş'ın dayızadesi Nurhan Kuraner'in görümcesi:
                                                                                 
                                                                                 
Güzin Dino'nun kuzeni:




Not: Mesude Erer'in büyükdedesi Pepe Mehmet Paşa, Güzin Dino'nun dedesi Lastik Said bey'in dedesidir.Mesude hanım'ın kardeşi Halide Yesarioğlu'nun torununun anlattıkları:



Pepe Mehmet Paşa'nın  ünlü torunlarından biri de Erkan Özerman:


Erkan Özerman müthiş bir adam.. Sadrazam Pepe Mehmet Paşa’nın torunu oluyor kendileri. Paşa Kıbrıs’ta, vali iken Lefkoşe’ye bir cami, yanında da bir çarşı yaptırıyor; “Bunlar ahvadıma miras olsun” diyor… Ve bu cami, ailenin en büyük torunu Erkan Özerman’a miras kalıyor. Şimdi onun Kıbrıs Rum kesiminde bir camisi var… 


Pepe Mehmet Paşa'nın torunlarından Müfit Pepemehmetoğlu Ref'i Cevat Ulunay'a gönderdiği mektupta dedesini  şöyle anlatmış:




Nezahat Kunttav'ın babası Mehmet Ali Kuraner, gemicilik tarihimizin önemli isimlerinden, Şirket-i Hayriye'nin ikinci kurucusu kabul edilen Hüseyin Haki Efendi'nin torunudur.Nezahat hanım'ın annesi Fahriye hanım, Ankara eski valisi Nevzat Tandoğan'ın eşidir.

Mithat Paşa'nın dünürü, Trablusgarb Valisi ve İstanbul şehremini olan Ahmet Rasim Paşa'nın torunu  Fahriye Tandoğan'ın  kızkardeşi Zübeyde hanım, çocuklarıyla birlikte sele kapılıp vefat eden Kapancı Cemaatinden işadamı Esat Edin'in anneannesidir.

Fahriye Tandoğan'ın kardeşi Hayriye hanım'ın Vedat Nedim Tör'ün amcası ile yaptığı evlilikten dünyaya gelen Emel hanım,  Celal Bayar'ın eşinin amcası olan İnegöllüzade Selami bey'in torunu bankacı Cabir Selek'in dünürüdür.

Cabir Selek'in dedesinin kardeşi , Celal Bayar'ın eşi Reşide hanım'ın diğer  amcası olan İnegöllüzade Saffet bey'in torunu Necla hanım, Saide Kazancı'nın kardeşi Şahende hanım'ın oğlu olan büyükelçi İsmail Erez'in eşidir.Necla Erez'in annesi Bülent Ecevit'in annesinin kuzenidir.

Mehmet Ali Ayni'nin amcazadesi  Hasan Tahsin bey'in oğlu olan İsmail Erez'in üvey annesi Şivezat hanım, Cenap Şahabettin'in kızı ve Bedirhan aşiretinden Sariye hanım'ın torunudur.Şivezat hanım'ın kardeşi Reşika hanım Süleyman Nazif'in gelinidir.Ziya Gökalp ve Cahit Sıtkı Tarancı, Süleyman Nazif'in teyzesinin çocuklarıdır.

Saide Kazancı'nın kardeşi Necati Lugal'in kayınbiraderi Hasan Tahsin Kavur, Ayla Algan'ın annesi Nevzat hanım'ın amcazadesidir.Hasan Tahsin bey'in eşi Perihan hanım'ın teyzezadesi Meliha hanım, Cabir Selek'in eşidir.Perihan Kavur ve Meliha Selek'in teyzezadeleri büyükelçi Metin Özdemir Karaca, Aydın Doğan'ın eşi Sema Işıl hanım'ın teyzesinin eşidir.

Cabir Selek'in kardeşi Berceste Anter , Güzin Dino'un amcazadesi, Mübin Dikel'in kardeşi olan Bihin Anter'in eltisidir.Dikel ve Anter'in dayılarının eşi Besime hanım, Mehmet Ali Aybar'ın teyzezadesidir:



Bihin Anter'in  Nihat Selçuk Akatlı ile evliliğinden dünyaya gelen Füsun Akatlı, Sivas katliamında hayatını kaybeden Şair Metin Altıok ile evlenmiş:



Paris büyükelçiliği yaptığı sırada Asala'nın saldırısı sonucu hayatını kaybeden Büyükelçi İsmail Erez'in teyzesinin torunu olan Beria Kaymakçalan'ın kardeşinin eşi Yakup Akşiyote Musevidir.Beria hanım'ın amcasının torunu Tülin hanım, Ertuğrul Özkök'ün eşi Tansu hanım'ın halazadesi Abdürrahman Hücum Tulgar'ın eşidir:



Beria Kaymakçalan'ın  görümcesi Mukadder hanım, Koç Holding'in kurucularından Ziya Bengü'nün eşidir.Ziya Bengü, Rahmi Koç'un eski eşi Çiğdem Simavi'nin dayısı Kemal Sadıkoğlu'nun dünürüdür:



Ziya Bengü'nün  diğer dünürü Aclan Tekin bey'in halasının eski eşinin yeni eşinin kızı Emel Tlabar, Renç Koçibey'in annesidir.Koçibey'in kızı Alara hanım, Cem Uzan'ın eski eşidir.

Renç Koçibey'in kardeşi Liz hanım'ın eski eşi Haluk  Faik Aşkın, Kazım Taşkent'in ve Şeker Kralı Hayri İpar'ın kayınbiraderlerinin oğludur:



 Beria Kaymakçalan'ın dünürü Mehmet Ziya Ülgenerk'in torunu Aslı hanım büyükelçi Sadık Babür Girgin'in eşidir.Girgin'in babası Kemal Girgin de büyükelçidir.Sadık Babür Girgin'ın dedesi Sadık Bilgiseven, Sosyolog Amiran Kurtkan Bilgiseven'in eşidir.Sadık Babür Girgin'in teyzesi Bülent hanım'ın eşi Canel Kankat'ın ilk evliliğinden dünyaya gelen kızı Ceylan hanım, Ebru Şallı'nın eski eşi Harun Tan'ın ilk eşidir.Canel Kankat'ın babasının kuzeni Reşdan Uşaklıgil, Halit Ziya Uşaklıgil'in torunudur:




Sedat Etker, Güzin Dino'nun amcası Cemil Dikel'in damadıdır.Sedat Etker'in damadı Onyıl Soydaş'ın teyzesi Behice hanım'ın kayınbiraderinin kızı Güzide hanım, Babanzadelerden Dr. Faruk Baban'ın eşidir:



Onyıl Soydaş'ın dayısının kızı İpek Erkeller, Oral Çalışlar'ın eşidir:



Onyıl Soydaş'ın teyzesinin , İpek Çalışlar'ın halasının kızı Oya Molu, ünlü oyuncu Kartal Tibet'in  baldızı Yıldız Molu'nun eltisidir:



Oya ve Yıldız Molu'nun kayınpederlerinin amcazadesi Hayri bey, Kadir Has'ın eşi Rezzan hanım'ın amcası Ahmet Germirli'nin kayınpederidir.Hayri Molu'nun gelini Ayla hanım, Güneri Cıvaoğlu'nun kardeşidir.

Ahmet Germirli'nin gelini Şelale hanım, Hasan Polatkan'ın kardeşi Hüseyin Polatkan'ın kızıdır:




Mübin Dikel'in damadı Ceyhun Ergüven,  TRT'nin ünlü spikerlerinden Jülide Gülizar'ın oğludur.

Jülide Gülizar ve yazar Abdullah Rıza Ergüven:

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder