Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

16 Ekim 2016 Pazar

Ateş Ünal Erzen - Beria Onger - Emin Çölaşan


Eski belediye başkanlarından, GS külübü yöneticilerinden Ateş Ünal Erzen'in eniştesi:
                                                                     


Seyfettin Çalbatur'un dünürü:




Ali Memduh Onger'in amcazadesi olan edebiyat eleştirmeni Fahir Onger'in eşi:


Türkiye Kadın Hareketinin Önderlerinden, İlerici Kadınlar Derneği (19751979) Genel Başkanı, Ekim/1979 Seçimlerinde İstanbul Bağımsız Senatör adayı, TKP (1983 sonrası) Kadın Komitesi üyesi, barış, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin emektarı; Avukat BAKİYE BERİA ONGER(19212015) 13/Şubat/2015 günü aramızdan ayrıldı. 15/Şubat/2015 Pazar günü öğlen vakti Şişli Camiinden uğurlanacaktır. Yakınlarının, dostlarının ve sevenlerinin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz. Anısı ve Mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz.  TÜRKİYE SOSYAL TARİH ARAŞTIRMA VAKFI 

***************
BAKİYE BERİA ONGER’i (19212015) KAYBETTiK Cenazesi 15 Şubat Pazar günü Şişli Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Kızları: Pakize Onger, Saime İpekçi Damadı: Haluk Tan İpekçi Torunları: Defne Çölaşan, Başak Özbay, Ekin Ergün 



Bakiye Beria Onger'in kızı Saime İpekçi'nin dünürü Refik Çölaşan'ın babası:






Not: Umran Emin Çölaşan'ın yeğeninin eşi Kamil Özçoban  Park Bravo markasının , kardeşi Levent bey de Polo'nun kurucusudur.


Kamil Özçoban babası Kemal Özçoban'ı anlatıyor:

Yaşayan en eski Demokrat Parti milletvekilidir babam. Genel İdare Kurulu üyesiydi. Dört dönem milletvekilliği yaptı ve Yassıada'dan beraat edip dönen 7 milletvekilinden biridir. Kendisi hukukçudur, tipik bir Anadolu erkeğidir ve babaerkil ailenin temsilcisidir. Yassıada'dan çıktıktan sonra bir gün öğle yemeği yerken, mahkemede beni okuttuğu kolejin paralarının hesabını verdiğini söyledi. Ben "Farkındayım, bunu size ödeyeceğim" dediğimde üzerime fırladı. Ben de kapıyı açtım, kaçtım. Halamın kızında kalıyordum, kardeşim dedi ki 'Ben de abimle kalacağım' . Beraber sırt sırta verdik, önce bir bodrum katı, sonra çatı katı. 





Beria Onger'in damadı Haluk Tan İpekçi ,12 eylül döneminde yurtdışına çıkmak zorunda kalan Komunistlerden



Beria Onger'in eşinin amcazadesi Ali Memduh Onger'in akrabaları:

Süha Özgermi'nin anne tarafı Erdoğu ailesi Hasan Rıza Soyak ailesiyle akraba.Hasan Rıza Soyak'ın kardeşi Atiye Savaşeri , Ali Memduh Onger'in baldızının dünürü.Ali Memduh Onger'in kayınbiraderi , Osman F. Seden'in kızkardeşinin eşi.Sedenlerin amcalarının damadı Müfit Camat,Basri Çifkurt'un kayınbiraderi.Basri Çifkurt'un ablası , Hüsamettin Cindoruk'un kayınvalidesi ve Hasan Polatkan'ın baldızı.Hüsamettin Cindoruk'un dayısı Umran Emin Çölaşan'ın eşinin babası Refik Şevket İnce,Saadet Kadriye Güntekin'in dünürü Firdevs Sipahioğlu'nun amcası.
Hüsamettin Cindoruk'un kayınpederi Yakup Soyugenç'in son eşi Berrin hanım'ın akrabası Ali Refik İleri'nin eşi Emel hanım,Nazim Ali Bezmen'in kızı Zübeyda Aktay'ın görümcesi.

Müfit Camat'ın akrabası Haluk Uluğ ,Mehmet Ali Okar'ın akrabası,Mehmet Ali Okar Hande Ataizi'nin dedesi. 
Ali Memduh Onger'in gelinin babası Seyfeddin ÇalbaturAteş Ünal Erzen'in eniştesi.

Ali Memduh Onger'in dayısı Esat Muhlis Sırmalı'nın eşi Zeynep Sırmalı,Giritli Hasan Tahsin Kavur'un Kuzeni.Hasan Tahsin Kavur ,Ayla Algan'ın anne ve babasının da kuzeni.Tahsin Kavur'un kızkardeşi Güzin Lugal'in görümcesi, Halep mebusu Sadi Efendi'nin gelini.
Hasan Tahsin Kavur'un eşinin kuzeni büyükelçi Metin Özdemir Karaca, Aydın Doğan'ın eşi Sema Işıl Doğan'ın teyzesi Nezihe Karaca'nın eşi
Ali Memduh Onger'in diğer dayısı Celal Sırmalı'nın kızı Lamia Erdikmen, Ferai Tınç'ın dayısının eşi.





Ali Memduh Onger'in kayınpederi  ve teyzesinin eşi olan Mazhar Kaskan , Fikret Yüzatlı'nın dayısıdır:



Ali Memduh Onger'in  amcazadesi , Beria Onger'in eşi olan  edebiyat eleştirmeni Fahir Onger 1938 yılında Işık lisesi'nden mezun olmuş.


Fahir Onger , Sabahattin Kudret Aksal , İlhan Arakon (Maya Arakon'un amcası) ve fotoğrafçı Lütfi Özkök üniversite yıllarında birlikte ''Sokak'' isimli bir edebiyat dergisi çıkartmışlar:




Fahir Onger'in yeğeni sanatsever doktor Demir Fırat Onger ile yapılan ropörtaj:



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder