Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

9 Haziran 2017 Cuma

Bülent Ecevit - Hüseyin Cahit Yalçın


Bülent Ecevit'in anneannesi:
                                                                       


Adviye Sargut'un annesi:

Cumhuriyet, 20 Mart 1941, Sayfa 4 
Müşirandan Dilâver Paşa Torunu, Şeyhülharem Hacı Emin Paşa kerimesi, Ferik Ali Kırat Paşa haremi, emekli miralay Emin Sargut ve Basra konsolosu İsmail Hakkı Oktay'ın kayınvalidesi, Ankara Hukuk Fakültesi profesörlerinden Fahri Ecvid'in büyük kayınvalidesi EMİNE HASENE Allahın rahmetine kavuşmuştur. 20 mart 941 bugünkü perşembe ikindi vakti Suadiye Şen sokak 392 numaralı haneden kaldırılarak Beşiktaş camiinde namazı kılındıktan sonra Yahyaefendideki makberine defnedilecektir. 


Emine Hasene hanım'ın akrabası:

               Cumhuriyet, 26 Şubat 1970, Sayfa 2

VEFAT Merhum Şeyhülharem Hacı Emin Paşa hafidesi, Dr. Yusuf Ziya Paşa ve Medeniye hanımefendinin kerimeleri: Efzayiş Suat hanımefendinin ablaları: merhum Zühtü Bilimer beyin zevcesi  F. Azmayiş Bilimer hanımefendi  vefat etmiştir. Cenazeleri bugünü 27 Subat Cuma günü Beşiktaş Sinan Pasa Camiinden Cuma namazını müteakip alınarak Yahya Efendi Dergahı..........................  
 ******
                                                                             


Azmayiş Bilimer'in eşi:




Azmayiş Bilimer'in kardeşi Efzayiş Suat Yalçın'ın kayınvalidesi:

Cumhuriyet, 21 Temmuz 1936, Sayfa 2 
Müessif bir irtihal Merhum Bay Ali Rızanın zevcesi ve muharrir Hüseyın Suad Yalçın ile Hüseyin Cahid Yalçın'ın validesi Bayan Fatma Neyire Yalçın vefat etmiştir..............................



Not: Azmayiş Bilimer'in kardeşi Efzayiş Suat hanım, Hüseyin Cahit Yalçın'ın ağabeyi  şair ve oyun yazarı Hüseyin Suat Yalçın'ın eşidir.


Efzayiş Suat hanım'ın üyesi olduğu ,Cumhuriyetin kurulmasının ardından İstanbullu bir gurup kadın tarafından kurulan siyasi örgütlenme :




Hüseyin Cahit Yalçın'ın kızı Emel hanım'ın torunu oyuncu Emel Çölgeçen:







Zühdi Sabit Bilimer'in kardeşi Baki bey, Rahmi Koç'un kardeşi Semahat hanım'ın eltisi Şeyma Arsel'in babasıdır.



1 yorum :

  1. Seçim kazandığında ECEViT'i ilk kutlayan CELAL BAYAR olmuştur [bkz: «CHP'yi ilk kutlayan Celâl Bayar oldu» (2 sütun üzerine) başlıklı haberi, Yeni Ortam gzt., Sahibi Kemal Bisalman, Haberlerden Sorumlu Müdür Yavuz Kösemen, Yıl 2 Sayı 397, 17 Ekim 1973 Çarşamba, Dizgi - Baskı Ortam Matbaacılık, Ankara Baskısı Halkçı Matbaası İşletmesi, s.1].

    YanıtlaSil