Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

26 Şubat 2015 Perşembe

Mithat Şükrü Bleda - Bedirhaniler - Bade İşçil - Abdulhalik Renda


Mithat Şükrü Bleda'nın kayınbiraderi:
                                                             

Cumhuriyet, 27 Haziran 1947, Sayfa 2

ÖLÜM İzmit Kâğıd rabrikası ikmal daireleri |ef Rebi Saveci, Doktor Ahmed Saveci ve Gündüz Savecinin babaları ile Ankara Valisi îzzeddin Çagparın eşi Bayan Atiye Çagpar'ın amcası, Sıvas milletvekili Mithat Şükrü Bleda'nın kayınbiraderi. eaki Hudııd Sıhhiye Müiri Utnum! muavini ve müfettiîl umumisi, Hilâüahmer eski sertabiblerinden Doktor NAFİZ SAVECİ 26/6/İ47 günü refat etmistir.



                                                                         




Nafiz Saveci'nin yeğeni Atiye Çağpar'ın  amcası Rahmi Arslan için yayınladığı mesaj:



Atiye Çağpar'ın ağabeyi:



Murat Baydere'nin kayınpederi Faik İbrahim Ökte'nin  kardeşi:

Cumhuriyet, 26 Kasım 1957, Sayfa 3

Hikmet İsçilin eşi, Bale Hanağas, Ferruh, Tekin, Metin, Sezin, Günenç ve Onur İşçil'in babaları, Meserret Aykar, merhum Dr. Faik ökte, Cemal İşçil, Semiha Ateşalp ve Cavid AyeTdemin kardeşleri, Cavide öktenin kayınbiraderi. E. T. T. Müfettisi Murad Baydere eşi Jale Baydere, Y. Mimar Bülend Eserova esi Neclâ Eserova ve Leylâ ökte'nin amcaları, Orgeneral Zekâi Okan'ın eşi Nadide Okan, E. General Hakkı Güvendigin eşl Meliha Güvendik ve Dr Hayri Tuğmen eşi Kayahan Tugmen'in dayıları, Topçu Binbaşısı Hayreddin Hanağası'nın kayınbiraderi Muhabere nba"!^! SOkrü Aladag'ın enNtesi Dr. ŞEFİK İBRAHİM İŞÇİL  Londrada geçirdiği ameliyattan sonra vefat etmiştir. Merhumun cenazesi Bursaya nakledilerek 27 Kasım çarşamba gtlnü Ulueamide kılmacak Bğle namazını müteakıb. ebedî Istirahatgahıa tevdi edilecektir. Allah rahmet eylesln


Şefik İbrahim İşçil'in yeğeni Meliha Güvendik'in eşi:
                                                                           


Meliha-Hakkı Güvendik'in dünürü:






Not: Dr. Şefik İbrahim İşçil, oyuncu Bade İşçil'in  büyük dedesidir.


Mithat Şükrü Bleda'nın  kayınbiraderi Nafiz Saveci  , İzmir valisi Rahmi Aslan'ın kardeşi.Bu akrabalık ile ilgili  şurada  ve şurada yazılanlar:

Hüseyin Hüsnü Paşa, Mehmet Ali Aybar’ın dedesidir. Damadı İzmir Valililiği de yapmış olan 33. Dereceden mason İttihatçı Rahmi Beyin, Mehmet Ali Aybar’ın halası Nimet Hanım’la evliliğinden kızı mason Eczacıbaşı’yla, oğlu da Esma Dino ile evlenir. Alp Arslan’ın yani Rahmi Bey’in oğlunun eşinin ailesi ise İTC Genel Sekreteri de olan ölünce Bülbülderesi’ne gömülen Bleda Ailesi. 33. Dereceden mason olan Celal Bayar da, Rahmi Bey’in manevi evladı; Celal Bayar’ı o yetiştirmiş. 3 Mart 1909’da İstanbul’da, Tokatlıyan Otel’de Mason Yüksek Şurası için bir toplantı yapılıyor. Toplantıya o anda 33. Dereceye ulaşmış 12 mason katılıyor. Bu 12 kişi kıdem sırasına göre 1’den 12’ye kadar sıralanıyor. (İlhami Soysal, Masonlar ve Masonluk1 Numara’daki kişinin adı Mehmet Talat Sai, o esnada İttihat ve Terakki Merkezi Umumisi Reisi ve milletvekili. Ondan önce de Alyans İsrael’de Türkçe öğretmenliği yapıyor. O zaman bu isimle tanınıyor ve daha sonra tarihe Talat Paşa olarak geçecektir. Bu toplantılardan sonra 33. Dereceye yükseltilen ilk mason yani 13.isim Rahmi Bey oluyor. 
                                                                       *******
 İttihatçı Rahmi diye tanınan, İttihat ve Terakki’nin beyni ve kimilerine göre gölge lideri olan Izmir Valisi Rahmi Bey, hani 33. Dereceden mason Celal Bayar’ın manevi babası, bir diğer ünlü Sabetaycı Eczacıbaşı’nın da kayınpederi olan ünlü ve 33. Dereceden mason, Altay Spor Kulubünü kuranlardan. Rahmi Bey Selanikli, kendi gibi Selanikli olan Berin Menderes’in de akrabası.(Berin Menderes’in Selanikli olduğu sadece -benim bildiği, bulabildiğim kadarıyla- bir kitapta, Sabetaycı Yaşar Aksoy’un Eczacıbaşı’nın biyografisini yazdığı "Bir Şehir Bir İnsan" kitabında yazar.)İttihatçı Rahmi Bey’in oğlu Alp Arslan, İTC’nin en önemli isimlerinden, sülalesi Bülbülderesi’ne gömülen Mithat Şükrü Bleda ailesinden evleniyor. Bleda ile Rahmi Bey’in akrabalığı daha önce de var zaten. 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder