Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

9 Aralık 2016 Cuma

Merter ailesi - İnegöllüzadeler - Mustafa Nevzat Pısak - Orhan Mithat Barbaros


Verem Savaş Derneği'nin kurucusu  Prof. Dr. Tevfik Sağlam'ın  kayınbiraderi olan İstanbul'un Merter semtine adını veren aileden Hüseyin Subaşı'nın oğlu İsmail Enver bey'in dünürünün  kızı Rabia hanım, Şemsettin Günaltay'ın kızının dünürüdür:

Merter ailesi - Şemsettin Günaltay - Karamehmet ailesi - Erdoğan Demirören - Vafi ailesi

 
                                                                
İsmail Enver Subaşı'nın damadı Ceyhun Ilgaz'ın annesi:

  VEFAT Meşrutiyet dönemi Sofya mebusu merhum Talat bey ve Ayşe hanımın kızları, merhum Memduh Tezel, Nehire Vaizoğlu, Melahat Topuz, Cahit Tezel, Sedat Bayrı’nın kardeşleri, Refik Vaizoğlu, Dr. Nurten Uzgören, Kamuran Topuz, Sevim Taşçıoğlu ve merhum Nedret Hatipoğlu’nun teyzesi, Neriman Bayrı ve merhum Beria Tezel’in görümcesi, Aslı Özer, Zeynep Çıplak ve Arzu Çakmakçoğlu’nun halası, Ercan Topuz ve Gülüm Ilgaz’ın kayınvalidesi, Cana Ilgaz’ın babaannesi, Seyhun Topuz ve Ceyhun Ilgaz’ın sevgili anneleri, merhum Tayyar Ilgaz’ın eşi Cumhuriyet dönemi ilk öğretmenlerindenBELKIS ILGAZ Vefat etmiştir. Cenazesi 08 Haziran 2015 Pazartesi günü (bugün) öğle namazını müteakiben Teşvikiye Camii’nden kaldırılarak Feriköy aile kabristanına defnedilecektir.



Ceyhun Ilgaz'ın son  eşi Gülüm hanım'ın dedesi:                                                                                
                                                                                 


Sadrettin Arıpek'in kardeşi Alaaddin Bergman ve eşi :
                                                                           



Alaaddin-İlmiye Bergman'ın kızları Senem Gazioğlu'nun kayınbiraderi:



Ömer Gazioğlu'nun kayınbiraderi Doğan Karamancı'nın kayınvalidesi:



İlmiye Bergman'ın yeğeni Mehveş hanım'ın eşi  İskender Pısak'ın büyükannesi:





Ceyhun Ilgaz'ın eşi Gülüm Ilgaz'ın dayısının eşi:

  Merhum Orhan Mithad Barbaros ve merhume Sabiha Barbaros’un kızı, merhum Perizat İlhan Barbaros’un kızkardeşi, merhum Haşim Gürel’in, merhum Mehmet Adil Gürel ile merhume Hadika Gürel’in gelinleri, Selma Aripek, merhum Sedat Gürel, Müfit Aripek ve Güzin Gürel’in yengeleri, Ceyhun ve Gülüm Ilgaz’ın, Işıl Schmidt’in yengeleri, Canan Ilgaz’ın, Selma ve İris Schmidt’in büyük yengeleri, merhume Yasemin Eğilmez, Ay Eğilmez, merhum Metin Eğilmez, Ali Harunoğlu, Mehmet Aziz Harunoğlu, Oya Özden, Nevra Bucak ve Pemra Bucak’ın sevgili kuzinleri, Mehmet Levent Gürel’in sevgili babaannesi, Arda Macaroğlu, Melissa Macaroğlu, Elif İnce, Engin Özşahin’in sevgili anneanneleri, merhum Azmi İnce’nin ve Sevim Gürel’in sevgili kayınvalideleri, Haşim Nur Gürel, Nilüfer İnce, Ayşen Gürel ve Banu Gürel’in çok sevgili anneleri Yüksek Mühendis Mimar Merhum SÜLEYMAN SERMET GÜREL ’in biricik eşi Yazar ve çevirmen (Notre Dame de Sion ve İÜ İngiliz Filolojisi mezunu) İNCİ GÜREL vefat etmiştir. Cenazesi 16 Nisan 2008 Çarşamba günü (bugün), Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Edirnekapı Şehitliği’ndeki Aile Kabristanı’na defnedilecektir. Allah rahmet eylesin. 



İnci Gürel'in annesi:                                                                               






Not: Bu akrabalık zincirinin devamı: Sultan Vahdettin - Ahmet İzzet Paşa - Sarıcazadeler - Suphi Bereket - İlter Türkmen - Ahmet Nesimi Sayman - Orhan Mithat Barbaros - Haldun Dormen


Sabiha Barbaros'un yeğenleri Saniha Arer ve  Sadi Demirkaya , Haldun Dormen'in kuzenleridir.Dormen , Arer ve  Demirkaya'nın kuzenleri Nejat Aykon , Mustafa, Ali ve Ömer Koç'un dayıları olan Aslan Nuri Meşerretçioğlu'nun dünürü Ziya Kurttepeli'nin damadıdır:


Haldun Dormen - Koç ailesi



Saniha Arer'in eltisi Ayhan hanım, Dr. Tarık Minkari'nin kardeşinin baldızıdır:

Minkari ailesi - Dormenler



Sabiha Barbaros'un görümcesi Şevkiye Harunoğlu'nun eltisi Emel hanım, Vedat Nedim Tör'ün amcasının, Esat Edin'in annesinin teyzesinin kızıdır.Edin ve Harunoğlu'nun diğer teyzeleri Fahriye hanım, Nevzat Tandoğan'ın eşidir.

Emel Harunoğlu'nun dünürü Cabir Selek , İnegöllüzade Selami bey'in torunudur:

Derviş-Bükey ailesi - Mihri Müşfik hanım - Altemur Kılıç - Ahmet Rasim Paşalar



Emine Musaffa Eriş'in eşi Muammer bey, İnegöllüzade Selami bey'in kardeşi Saffet bey'in oğludur.Emine  Musaffa hanım'ın halası Adviye Sargut , Bülent Ecevit'in anneannesidir.Emine Musaffa -  Muammer Eriş çiftinin damadı İsmail Erez, Mehmet Ali Ayni'nin amcazadesinin oğludur.Çiftin diğer damadı Halim Celaloğlu ise Kavalalı Mehmet Ali  Paşa'nın torunu Abbas bey'in oğlu.


Emine Musaffa Eriş'in teyzezadeleri Naim Maan ve Mürüvvet Rek , Nimet Pısak'ın amacazadesidirler.

Nimet Pısak'ın kardeşi Behice (Maan) Sultan, Padişah  II. Abdülhamit'in eşlerindendir:


Bülent Ecevit - İnegöllüzadeler - İsmail Erez - Abdülhamid Han - Musahipzade Celal - Halil Kut Paşa


Nimet Pısak'ın torunu İskender  Pısak'ın eşi Mehveş hanım'ın teyzesi İlmiye Bergman, Türkiye'nin ilk kadın dağcısıdır.


İskender - Mehveş Pısak çiftinin oğulları Mehmet bey , Cem Uzan'ın eski eşi Alara hanım'ın kardeşi Seben Koçibey ile evlenip boşanmış.Mehmet Pisak, üniversite eğitimi aldığı dönem kendisinden 20 yaş büyük Biricik Suden ile de kısa süren bir evlilik yapmıştı.


Gürkan Hacır'ın Pısak ailesiyle ilgili yazısı : Mustafa Nevzat da artık bizim değil



Nimet Pısak ve Behice Sultan'ın amcazadeleri, Emine Musaffa Eriş'in teyzezadesi olan Mürüvvet Rek'in eşi Mümtaz bey, gazeteci Mehveş Evin'in babasının dayısıdır:

Banu Güven - Bülent Ecevit - İnegöllüzadeler 


Mehveş Evin, Banu Güven'in halasının kızıdır.Güven ve Evin,  Köprülü Mehmet Paşa'nın yeğeni Hüseyin Paşa'nın 14. göbekten torunu imişler.



Belkıs Ilgaz'ın kızkardeşinin eltisi Suphiye hanım, Fevzi Çakmak'ın akrabası olan Şakir Zümre'nin yeğenidir.Suphiye hanım'ın dünürü Münevver hanım, Refik Koraltan'ın dayısının kızıdır

Merter ailesi - Şakir Zümre - Fevzi Çakmak - Refik Koraltan



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder