Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

13 Mayıs 2017 Cumartesi

Talat Muşkara - Ömer Madra - Yaşar Nabi Nayır - Karakaş Cemaati


İttihat ve Terakki Merkezi Umumi azası Talat Muşkara'nın gelini Gülen hanım'ın kardeşi Sevda hanım, Ömer Madra'nın babasının dayısının kızı Simin hanım'ın eltisidir.


Sevda ve Simin Postacıoğlu'nun kayınpederleri:
                                                                         


Sevda ve Simin Postacıoğlu'nun eltileri Sevim hanım:



Ezel Sevim Postacıoğlu'nun  teyzesi:



                                                                        
Saadet Deniztekin'in gelini Filiz hanım'ın anneannesi:

Cumhuriyet, 19 Ağustos 1959, Sayfa 2 
Selânik eşrafından merhum Kibar Ali Efendi ile Afife hanımın kızları, merhum Edip Fevzinin eşi, merhum Fettan Kibar,  Sarım Kibar, Fadıl Kibar, Ayşe Denker, Ismet Belor ile Rabia Eratak, Naime Irıs ve Hıkmet Kibarın kızkardeşleri, Ali Ulvi Elove ve Akil Koyuncu'nun yengeleri, Haldun Gürsan ve Belma N'ayırın anneleri, Güney Gürsan ve Yaşar Nabi N'ayır ın kayınvaldeleri, Ekin ve Filiz Nayır'la MehmedAydın Gürsanın büyükanneleri MEVHİBE GÜRSAN dün sabah vefat etmiştir. Cenazesi bugün öğle namazından sonra Teşvikiye camiinden kaldırılarak aile kabristanına defnedilecektir. Allah rahmet eylesin.
a




Not:Saadet Deniztekin'in gelini Filiz hanım, ünlü yazar Yaşar Nabi Nayır'ın kızıdır.


Eğitimci ve  Şair Ali Ulvi Elöve ile yapılan ropörtaj : Dağ başını duman almış marşının yazılış öyküsü

Dağ Başını Duman Almış” marşının unutulmaz şairi, Ali Ulvi Elöve, 92 yaşında ve Servet- i Fünun Dönemini hazırlayan kalemlerden biri. Anılarını yokladığımda Servet-i Fünun öncesinden kalanları şöyle anlattı: “Selanik’te Meşrutiyet’ten evvel ‘Çocuk Bahçesi’ adlı haftalık bir mecmua vardı, orada terkibsiz bir dille ve temiz Türkçe’yle yazılar yazdım. O zaman Servet-iFünun çıkmıyordu. Filozof Rıza Tevfik, Mehmet Emin’i beğeniyor ve onun şiirlerini yayımlıyorduk. Bir sıra geldi ki Frenkler Rumeli’yi paylaşıyorlardı. Ömer Naci, Rıza Tevfik’e bütün bir tarihi şâni şerefim kara topraklara süründüğü bu zamanlarda biz karşı karşıya gelip de bunlardan ne söz edecektik.” Dedi ve dergi kapandı. Beni de hapsettiler. Çuval çuval kitaplarımı aldılar. O zamanki Umumi Ecnebiye müdürü beni bıraktırdı. Naci de kaçtı. Sonra 31 Mart vak’ası oldu. Selanik’ten Hareket Ordusu’yla Anadolu’ya geldim. Talebem asıl adı Osman Nevres olan Hasan Tahsin ve asıl adı Enis Avni olan Aka Gündüz de benimleydi. Hareket Ordusuyla İstanbul’a gelirken yanımda Rûşenî diye biri vardı. “Bu hareket ordusunun bir marşı olsa” dedi. Ben de yazarım dedim ve  

          Bir tarafta Anadolu bir tarafta Rumeli
          Hürriyete nişanlıdır 10 Temmuz’dan ileri
          Bugün de bir düğünümüz var Osmanlılar gelmeli
          Hürriyete nişanlıyız dokunmayın vururuz
          Biz Osmanlı evladıyız hürriyeti koruruz

          Şiirimi yazdım. Bu şiirim pek tutulmadı ama “Dağ Başını” tuttu. “



Ali Ulvi Elöve'nin torunu, oyunculuk da yapan Itır Gürdemirel  ''ilk şişman manken'' olarak tanınıyor.


Ezel Sevim Postacıoğlu'nun kızı Gül hanım'ın eski eşi Tarık Kardıçalı, Metin Oktay'ın eşlerinden Servet Kardıçalı'nın yeğenidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder