Asalak alarmı

''Bu blogda yayınlanan yazılar 5486 sayılı fikir ve sanat eserleri kanununun koruması altındadır.Blog sahibinin izni olmaksızın blog yazıları kısmen veya bütün olarak alıntılanamaz''

E. E. blogumuzun içeriğini kaynak belirtmeden yeterince kullandınız.Artık kaynak belirtin lütfen.

Asalak alarmı


Bu blogda gördüğünüz araştırmaları çalıp üstüne kendi adını etiket olarak basıp satan, bununla yetinmeyip kendi reklamını yapmak adına yine bu blogdaki araştırmaları çalıp sosyal medyada yaymaya devam eden , içerik hırsızlığını bir davranış biçimi haline getirmiş olan bu ruh hastasına Asalak veya Hırsız demek yetersiz kalıyor.Biz Türkçede size ait şeyleri bin kere uyarmanıza rağmen çalmaya devam eden bu tarz kişilere ne diyoruz, neydi bu insanların yoksunu olduğu şey ?

1 Mayıs 2017 Pazartesi

Süreyya Hidayet Serter - Rasim Ferit Talay - Ahmet Hikmet Müftüoğlu - Tevfik Fikret


Atatürk'ün yakın arkadaşlarından, Cumhuriyet döneminde milletvekilliği de yapan Doktor Rasim Ferit Talay, Atatürk'ün doktorlarından Prof . Süreyya Hidayet Serter'in kardeşi Cemal bey'in bacanağıdır.

Rasim Ferit Talay ve Cemal Hidayet Serter'in diğer bacanakları olan Sabri Atayolu'nun oğlu Özer bey kendi sitesinde annesinin soyunu şöyle anlatmış ( Kaynak site : Atayolular ) :

Melâhat Atayolu' nun Anne Kökü  
500 yıllık Silistire eşrafından kadiminden ve Silistire  Muhafızı  İbrahim Paşazadenin torunu Aliş Paşa ve Vuslat hanımın kızı Devlet Şurası azası Ahmed Refik Anabolu' nun eşi Nimet Anabolu Annemin annesidir  
Melâhat Atayolu' nun Baba Kökü  
 Koren, Trapoliçe ve Moton taraflarında uzun yıllar müftülük yapan Moralı Hafız Hacı Ahmed Efendinin torunu ve Hafız Abdülhalim Efendinin oğlu olan  Osmanlı Devleti ricalinden Girit, Cezayir Bahsefid Vilâyetleri Kapu Keyhüdası Yahya Sezai Efendinin oğlu, Sadrazam Halil Rifat Paşanın mühürdarı, daha sonra Devlet Şurası üyesi Ahmed Refik Bey Annemin babasıdır. 
Refik Bey' in küçük kardeşi, bugünkü Türkçülük anlayışımızın temel kurucularından biri olan edebiyatçı, Türkçü Ahmet Hikmet Müftüoğlu' dur. Ahmed Hikmet; Refik Bey' in kayın biraderi Tevfik Fikretle beraber Mekteb-i sultaniye' de (Galatasaray) edebiyat dünyasına yöneldiler.


Melahat Atayolu'nun kardeşi Nazım bey , Mevlana'nın torunlarından Altınanıt ailesinden Müveddet hanım'la evlenmiş.


Melahat Atayolu'nun annesinin akrabası Suphiye hanım'ın evliliği:

Silistire müdafii İbrahîm Paşa zade Aliş Paşa mahtumu merhum İbrahim Etem ve Tunuslu Mahmud Paşa torunu Mediha Atakurtun kızları Suphiye ile değerli bevliye mütehassıslanndan doktor Nureddin Mehmed Başakın nikâhlan Beyoğlu Evlenme memurluğunda mümtaz davetlilerin huzurile icra kılınmıştır. Tebrik eder ve tarafeyne saadetler dileriz. 



Melahat Atayolu'nun dayısının dünürü Tunuslu Mahmut Paşa'nın kızı Latife hanım, Hamdullah Suphi Tanrıöver'in amcası olan  Samipaşazade Sezai ile kısa süren bir evlilik yapmış.


Tunuslu Mahmut Paşa'nın torunlarından İsmet Benayyat:                                                                                                                                                              




Not:Gazeteci Hasan Cemal'in teyzesinin eşi olan  İsmet Benayyat'ın oğlu Yıldırım bey,  sunucu ''Yıldo' olarak tanınıyor.


Süreyya Hidayet Serter, Merkez bankası başkanlığı yapan Süreyya Serdengeçti'nin dedesidir.


Rasim Ferit Talay'ın kardeşi Ganim Ferit  bey'in akrabaları:


Emin Bülent Serdaroğlu - Rasim Ferit Talay - Şenkal Atasagun - Turgut Özal - Hamit Nafiz Pamir



Ganim Ferit Talay'ın baldızı Sara Cahide hanım'ın dünürü Bedi bey, Hamdullah Suphi Tanrıöver'in yeğeni Vecihe hanım'ın oğludur:


Hamdullah Suphi Tanrıöver - Reşat Atabek - Karakaş Cemaati - Rasim Ferit Talay



Sara Cahide hanım'ın gelini, Adana valisi Bahri Paşa'nın torunlarından olan  Süheyla hanım'ın kuzeni  Leman Denizmen'in üvey annesi Hayriye hanım, Yozgatlı Çapanoğlu sülalesindendir.Hayriye hanım'ın kuzeni general Rahmi Belgerden, Ömer Üründül'ün dedesidir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder